TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

UPDATE: 9-jarige Pedro uit Amsterdam terecht dankzij AMBER Alert

UPDATE 10:43 uur:

Politie.nl: De sinds maandag 17 maart vermiste Pedro is dinsdagochtend 18 maart door de politie in goede gezondheid aangetroffen. De 9-jarige Pedro was sinds maandag 17 maart 2014 omstreeks 08.00 uur vermist. Rond middernacht besloot de politie AMBER Alert te activeren. Dit leverde veel telefoontjes op. Een van tips leidde naar een plantsoen in Amsterdam-Osdorp. De politie trof rond 08.30 uur daar spullen aan van de jongen, die hij kort daarna kwam ophalen.

AMBER Alert en de politie bedankt iedereen hartelijk voor het meezoeken.

OORSPRONKELIJK BERICHT 9:10 uur:

Het AMBER Alert dat gisteravond werd uitgestuurd voor een negenjarige jongen uit Amsterdam, is ingetrokken. De jongen is terecht.

Een AMBER Alert wordt uitgestuurd als er een kind wordt vermist of ontvoerd en de politie vreest dat het leven of de gezondheid van het kind in gevaar is. Als de politie een AMBER Alert verstuurt, ontvangen gebruikers direct een gratis bericht, via o.a. SMS, email, sociale media, PC pop ups en Apps. Ook is een AMBER Alert is ook te zien op TV, op digitale reclamemasten langs de snelweg, in supermarkten en bioscopen.

AMBER Alert Nederland, verantwoordelijk voor het verspreiden van de alerts, is een officieel lid van AMBER Alert Europe. Een overzicht van alle Leden en Cooperatie Partners staat hier: http://www.amberalert.eu/Members.aspx.