TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Het Nationaal Expertise Team (NXT) Vermiste Personen, onderdeel van de Landelijke Eenheid binnen de Nationale Politie, is verantwoordelijk voor het uitsturen van AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts. Zij hanteren hierbij strikte criteria.

Specialisten

De opsporing van vermiste personen is primair de taak van de Nationale Politie. Zij worden daarbij ondersteund door het NXT Vermiste Personen. Binnen dit team zijn specialisten werkzaam, die de lokale politie kunnen helpen bij het onderzoek naar vermiste personen.

Meldplicht

Om het specialisme van het NXT Vermiste Personen optimaal te kunnen inzetten heeft Ivo Opstelten, toenmalig minister van Veiligheid en Justitie, eind 2011 een meldplicht van alle urgente vermissingen aan het NXT Vermiste Personen ingesteld. De regionale eenheden moeten urgente vermissingen nu binnen 2 uur melden aan dit team. Door snel te handelen en direct de specialisten in te schakelen, wordt de vindkans van vermiste kinderen aanzienlijk vergroot.

Contact

Heb je informatie over een vermist kind, bel dan met het nummer van de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Bij SPOED bel 112.