TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Het Landelijk Bureau Vermiste Personen (LBVP), onderdeel van de Landelijke Eenheid binnen de Nationale Politie, is verantwoordelijk voor het uitsturen van AMBER Alerts. Zij hanteren hierbij strikte criteria.

Specialisten

De opsporing van vermiste personen is primair de taak van de Nationale Politie. Zij worden daarbij ondersteund door het Landelijk Bureau Vermiste Personen. Binnen het LBVP zijn specialisten werkzaam, die de lokale politie kunnen helpen bij het onderzoek naar vermiste personen.

Meldplicht

Om het specialisme van het LBVP optimaal te kunnen inzetten heeft Ivo Opstelten, toenmalig minister van Veiligheid en Justitie, eind 2011 een meldplicht van alle urgente vermissingen (Vermist Kind Alert) aan het LBVP ingesteld. De regionale eenheden moeten urgente vermissingen (Vermist Kind Alert) nu binnen 2 uur melden aan het LBVP. Door snel te handelen en direct de specialisten in te schakelen, wordt de vindkans van vermiste kinderen aanzienlijk vergroot.

Contact

Heb je informatie over een vermist kind, bel dan met het nummer van de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Bij SPOED bel 112.