TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Ministers Luxemburg en Malta bedanken AMBER Alert en de Nederlandse politie

De ministers van Luxemburg en Malta hebben AMBER Alert en de Nederlandse politie bedankt voor de hulp bij het oprichten van hun nationale vermiste kinderenalarmen. Ze deden dit naar aanleiding van het tienjarig jubileum van AMBER Alert Nederland.

“Ik wil de Nederlandse politie en AMBER Alert bedanken voor steun bij het opzetten van het Maltese AMBER Alert”, zegt de Maltese minister Carmelo Abela. “Ik wens het AMBER Alert team nog meer succes de komende jaren in haar waardevolle bijdrage aan de samenleving.”

Luxemburgs minister Félix Braz: “Luxemburg is samen met Malta één van de landen die recent een AMBER Alert-systeem in gebruik hebben genomen. Ik wil het AMBER Alert team graag bedanken voor haar toewijding en hulp tijdens de lancering van het systeem in Luxemburg. Ik wens jullie een heel gelukkige verjaardag!”

Nationaal én internationaal

Bij een Nederlands AMBER Alert worden maar liefst twaalf miljoen burgers bereikt doordat informatie over het vermiste kind razendsnel via reclameschermen, social media, apps, snelwegborden, websites, SMS, e-mail, tv en radio wordt gedeeld. Het systeem kan zelfs de grens over. “Een op vijf Nederlandse kinderen belandt in het buitenland, dus AMBER Alert moet dat ook”, aldus AMBER Alert-oprichter Frank Hoen.

In het verleden werden Nederlandse AMBER Alerts al in het buitenland verspreid. Dit werd o.a. gedaan voor de tweejarige Insiya, die in 2016 vanuit Amsterdam naar India werd ontvoerd en recent nog voor de zes maand oude baby Hannah uit Eersel die dankzij het uitgestuurde AMBER Alert gezond en wel in Duitsland werd aangetroffen.