TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Melanie (17) terecht na AMBER Alert

Zesde AMBER Alert voor Melanie uit Hardinxveld-Giessendam

Op 1 juli 2011 werd het zesde AMBER Alert uitgegeven op verzoek van de Regiopolitie Zuid-Holland-Zuid voor de vermissing van de 17-jarige Melanie v. uit Hardinxveld-Giessendam. Melanie was op 30 juni vanaf haar werkplek op de fiets vertrokken naar huis, maar daar niet aangekomen.

Terwijl het AMBER Alert van kracht was, leidde een uitgebreid onderzoek van de politie tot het terugvinden van Melanie op een lokatie in de Noordoostpolder in de nacht van 1 op 2 juli.

Het uitgeven van dit AMBER Alert voor Melanie zorgde ervoor dat miljoenen Nederlanders in een zeer korte tijd op de hoogte werden gebracht van haar vermissing. Het AMBER Alert werd geautomatiseerd getoond op meerdere televisiezenders. Ook was de foto te zien op TV-schermen in bussen van Connexxion, op grote reclameschermen in bioscopen, zwembaden, sportgelegenheden, supermarkten en winkelcentra zoals het Utrechtse Hoog Catharijne.

Daarnaast ontvingen circa 800.000 mensen een pop-up op hun PC, screensaver, een e-mail, SMS (met link naar de mobiele website) of bericht via Facebook, Hyves en Twitter. Het AMBER Alert werd meteen zichtbaar op duizenden websites die de Netpresenter software voor AMBER Alerts hebben geinstalleerd, waaronder Telegraaf.nl. Deelnemende organisaties zoals de NS, RET, Connexxion, Hago, TNT Express, Group4Securicor en de Koninklijke Marechaussee verspreidden het bericht ook intern naar al hun medewerkers.

Na het AMBER Alert kwamen 60 telefoontjes binnen met tips. De politie en AMBER Alert Nederland bedanken alle tipgevers en alle mensen die na ontvangst van het AMBER Alert meezochten naar Melanie.