TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

De politie in Den Haag krijgt zaterdag 26 april 2014 te maken met een onrustbarende zaak. Een moeder en haar twee zeer jonge kinderen lijken van de aardbodem te zijn verdwenen.

De auto van de dan 24-jarige vrouw is vroeg in de ochtend teruggevonden in Den Haag. De omstandigheden zijn ronduit verdacht. Van de vrouw en het meisje en jongetje ontbreekt elk spoor.

De politie vermoedt dat de moeder en haar twee jaar oude dochtertje en zoontje van vier maanden de avond tevoren zijn ontvoerd. Familieleden maken zich ernstig zorgen. “Het voelt verschrikkelijk. Echt verschrikkelijk”, zegt een oom van de vermiste kinderen. Ook een andere oom is erg van slag. “Ik heb de hele nacht niet geslapen. We hopen dat iedereen die iets heeft gezien, zich meldt”, laat hij weten.

De Haagse agenten voeren intensief overleg met vermissingsspecialisten van het Landelijk bureau vermiste personen bij de landelijke unit van de Nationale Politie.

Om half drie in de middag wordt overgegaan tot drastische maatregelen. In opdracht van de politie lanceren we een Amber Alert om de Nederlandse bevolking massaal op de uitkijk te zetten. Het is zaak dat de jonge moeder en haar kroost snel worden teruggevonden.

Het vermissingsbericht over het drietal trekt ongekend veel aandacht, vrijwel zeker omdat veel mensen die dag vrij zijn. Een peiling door een onderzoeksbureau zal later uitwijzen dat dit Amber Alert zelfs het recordaantal van twaalf miljoen Nederlanders bereikt.

In de uren die volgen krijgt de verdwijningszaak opeens een onverwachte wending. Het Amber Alert en de uitgebreide media-aandacht doen de moeder besluiten om zich ’s avonds bij de politie te melden. Het blijkt dat zij en de kinderen niet ontvoerd zijn geweest. De drie zijn gelukkig ongedeerd en maken het naar omstandigheden goed.

Zoek mee naar vermiste kinderen, meld je nu aan!