TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Je herkent vast de blinde paniek die je naar je keel grijpt als je je kind even uit het oog verliest. Al is het voor een paar tellen. Wat als ze nu niet al spelend bij je terugkomen?

“Mijn Ontvoering Is Een Film In Mijn Hoofd”

"Mijn ontvoering is een film in mijn hoofd"

In 2003 werd Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop op elfjarige leeftijd ontvoerd. Niet eerder vertelde Lusanne over haar ontvoering. Voor AMBER Alert maakt zij een uitzondering.

Lees het verhaal
“Iedereen Snapt Hoe Dramatisch Een Kindervermissing Is”

"Iedereen snapt hoe dramatisch een kindervermissing is"

Stefan Hulman, directeur van 9292 REISinformatiegroep, vertelt over zijn betrokkenheid bij AMBER Alert en de samenleving. Dat gaat zelfs zo ver, dat de Rotterdamse CEO zijn driedelig grijs geregeld verruilt voor het politie-uniform

Lees het verhaal
“Geef Me Mijn Dochter Terug, Premier Modi”

"Geef me mijn dochter terug, Premier Modi"

In 2016 werd Insiya met geweld vanuit Amsterdam naar India ontvoerd. Lees het indringende verhaal van Insiya’s moeder, Nadia Rashid, en hoe zelfs AMBER Alert vanuit India bedreigd wordt.

Lees het verhaal
“Kracht Van AMBER Alert Moeten We Koesteren”

"Kracht van AMBER Alert moeten we koesteren"

“Het mooie van AMBER Alert is dat het ook preventief werkt. Met die enorme snelheid en een miljoenenbereik is het een soort groot maatschappelijk oog, meekijkend als een kind verdwijnt.”

Lees het verhaal
“Opeens Zag Ik Dat Ontvoerde Jongetje”

"Opeens zag ik dat ontvoerde jongetje"

“Bizar was het. In een flits zag ik die gezochte auto en het ontvoerde jongetje. Eerst dacht ik nog: ‘dat kan niet’. Maar alles klopte. Ik realiseerde me dat ik het vermiste kind had gevonden.”

Lees het verhaal
“Milly’s Moordenaar Is Voor Mij Geen Mens Meer”

"Milly's moordenaar is voor mij geen mens meer"

Tineke Boele, moeder van het omgebrachte meisje Milly (12), praat openhartig over ons landelijke alarmeringssysteem bij kindervermissingen en over haar dochter die in 2010 werd ontvoerd en vermoord.

Lees het verhaal
“Bereik AMBER Alert Is Indrukwekkend”

"Bereik AMBER Alert is indrukwekkend"

Oud-justitieminister Ernst Hirsch Ballin (CDA) lanceerde in 2008 het Amber Alert-systeem door zich als eerste Nederlander aan te melden. Ooit was ook één van zijn eigen kinderen even zoek. “Dat herinner ik me nog goed.”

Lees het verhaal
“Iemand Die Een Kind Mist, Mist Een Deel Van Zijn Leven”

"Iemand die een kind mist, mist een deel van zijn leven"

Bauke Vaatstra, vader van de in 1999 omgebrachte tiener Marianne (16) volgt elk uitgestuurd Amber Alert op de voet en móet dan weten hoe een vermissing afloopt. “Het zit in mijn bloed, door wat er met Marianne is gebeurd.”

Lees het verhaal