TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Je herkent vast de blinde paniek die je naar je keel grijpt als je je kind even uit het oog verliest. Al is het voor een paar tellen. Wat als ze nu niet al spelend bij je terugkomen?

“Kracht Van AMBER Alert Moeten We Koesteren”

"Kracht van AMBER Alert moeten we koesteren"

“Het mooie van AMBER Alert is dat het ook preventief werkt. Met die enorme snelheid en een miljoenenbereik is het een soort groot maatschappelijk oog, meekijkend als een kind verdwijnt.”

Lees het verhaal
“Opeens Zag Ik Dat Ontvoerde Jongetje”

"Opeens zag ik dat ontvoerde jongetje"

“Bizar was het. In een flits zag ik die gezochte auto en het ontvoerde jongetje. Eerst dacht ik nog: ‘dat kan niet’. Maar alles klopte. Ik realiseerde me dat ik het vermiste kind had gevonden.”

Lees het verhaal
“Milly’s Moordenaar Is Voor Mij Geen Mens Meer”

"Milly's moordenaar is voor mij geen mens meer"

Tineke Boele, moeder van het omgebrachte meisje Milly (12), praat openhartig over ons landelijke alarmeringssysteem bij kindervermissingen en over haar dochter die in 2010 werd ontvoerd en vermoord.

Lees het verhaal
“Bereik AMBER Alert Is Indrukwekkend”

"Bereik AMBER Alert is indrukwekkend"

Oud-justitieminister Ernst Hirsch Ballin (CDA) lanceerde in 2008 het Amber Alert-systeem door zich als eerste Nederlander aan te melden. Ooit was ook één van zijn eigen kinderen even zoek. “Dat herinner ik me nog goed.”

Lees het verhaal
“Iemand Die Een Kind Mist, Mist Een Deel Van Zijn Leven”

"Iemand die een kind mist, mist een deel van zijn leven"

Bauke Vaatstra, vader van de in 1999 omgebrachte tiener Marianne (16) volgt elk uitgestuurd Amber Alert op de voet en móet dan weten hoe een vermissing afloopt. “Het zit in mijn bloed, door wat er met Marianne is gebeurd.”

Lees het verhaal
“We Blijven Jennefer Missen”

“We blijven Jennefer missen"

Zoals vaker speelt het tienjarige Rotterdamse meisje Jennefer ook op zaterdag 8 oktober 2010 met de kinderen van haar ex-zwager Anthony K. Wanneer Jennefer later die dag niet bij haar ouders terugkeert, gaan haar familieleden op zoek. Straat na straat…

Lees het verhaal
“Elke Seconde Zonder Mijn Dochtertje Insiya Is Ondraaglijk”

"Elke seconde zonder mijn dochtertje Insiya is ondraaglijk"

"Elke seconde zonder mijn dochtertje Insiya is ondraaglijk", is de hartverscheurende reactie van moeder Nadia Rashid in de herfst van 2016. Wie herinnert zich niet de gewelddadige ontvoering van de dan tweejarige Insiya op donderdag 29 september dat jaar? Het…

Lees het verhaal
“Alsjeblieft, Wil Iedereen Uitkijken Naar Mijn Twee Mannetjes?”

"Alsjeblieft, wil iedereen uitkijken naar mijn twee mannetjes?"

Zelden hield een kindervermissing als die van de broertjes Ruben en Julian ons land zo in de greep. De trieste zaak gaat terug naar de vroege ochtend van dinsdag 7 mei 2013. De vader van de jongens wordt dood aangetroffen…

Lees het verhaal