Je herkent vast de blinde paniek die je naar je keel grijpt als je je kind even uit het oog verliest. Al is het voor een paar tellen. Wat als ze nu niet al spelend bij je terugkomen?

Mooi En Snel Resultaat Met Vermist Kind Alert

Mooi en snel resultaat met Vermist Kind Alert

Politieman Eric den Boer is blij met de snelle en heelhuidse terugkeer van de veertienjarige jongen waarvoor een Vermist Kind Alert werd uitgestuurd.

Lees het verhaal
Terugblik Op Succesvol AMBER Alert Hania (12)

Terugblik op succesvol AMBER Alert Hania (12)

We blikken nog even terug op de succesvolle afloop van de vermissing van de twaalfjarige Hania uit Rotterdam.

Lees het verhaal
“Mooi Dat AMBER Alert De Gouden Tip Opleverde”

"Mooi dat AMBER Alert de gouden tip opleverde"

Sigrid Passchier, woordvoerster van de politie-eenheid Oost-Nederland kijkt tevreden terug op de succesvolle afloop van de zeer urgente vermissing van een zestienjarige jongen.

Lees het verhaal
“Snelle Afweging Door Politie Cruciaal”

"Snelle afweging door politie cruciaal"

“Zo snel mogelijk een goede afweging maken bij een kindervermissing en zo nodig meteen een AMBER Alert inzetten.” Criminoloog Ilse van Leiden kan het niet vaak genoeg benadrukken. “Die aanpak is cruciaal bij het redden van een vermist kind dat in acuut levensgevaar verkeert.”

Lees het verhaal
“Doe Alsjeblieft Je Mond Open, Desnoods Anoniem”

“Doe alsjeblieft je mond open, desnoods anoniem”

Corrie en Adrie Groen, de ouders van de 25 jaar terug verdwenen Tanja hopen ook op een doorbraak. “Tegen de dader willen we zeggen: ‘doe alsjeblieft je mond open, desnoods anoniem’.”

Lees het verhaal
“Mooi Dat Iedereen In Nederland AMBER Alert Kent”

"Mooi dat iedereen in Nederland AMBER Alert kent"

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer legt in een interview met AMBER Alert uit hoe het nationale vermiste kinderenalarm helpt bij het bewaken van kinderrechten in Nederland.

Lees het verhaal
“Elke Politie-eenheid Informeren Over Kracht AMBER Alert”

"Elke politie-eenheid informeren over kracht AMBER Alert"

Ron van Brussel, teamchef van de politie-eenheid Oost-Brabant, kijkt terug op de alarmerende ontvoering van baby Hannah voor wie een AMBER Alert werd uitgestuurd.

Lees het verhaal
“Kracht AMBER Alert Ook In Buitenland Enorm”

"Kracht AMBER Alert ook in buitenland enorm"

Marcel Verstappen, teamleider grootschalige opsporingen bij de politie, kijkt terug op de kidnap van baby Hannah voor wie een AMBER Alert werd uitgestuurd.

Lees het verhaal
“Baby Hannah Terecht Dankzij AMBER Alert”

"Baby Hannah terecht dankzij AMBER Alert"

De gouden tip kwam uiteindelijk van een getuige in een vakantiepark in het over de Duitse grens gelegen Bad Bentheim. De man was op de hoogte van het uitgestuurde AMBER Alert en herkende de vluchtauto en biologische vader van Hannah.

Lees het verhaal
“Mijn Ontvoering Is Een Film In Mijn Hoofd”

"Mijn ontvoering is een film in mijn hoofd"

In 2003 werd Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop op elfjarige leeftijd ontvoerd. Niet eerder vertelde Lusanne over haar ontvoering. Voor AMBER Alert maakt zij een uitzondering.

Lees het verhaal
“Iedereen Snapt Hoe Dramatisch Een Kindervermissing Is”

"Iedereen snapt hoe dramatisch een kindervermissing is"

Stefan Hulman, directeur van 9292 REISinformatiegroep, vertelt over zijn betrokkenheid bij AMBER Alert en de samenleving. Dat gaat zelfs zo ver, dat de Rotterdamse CEO zijn driedelig grijs geregeld verruilt voor het politie-uniform

Lees het verhaal
“Geef Me Mijn Dochter Terug, Premier Modi”

"Geef me mijn dochter terug, Premier Modi"

In 2016 werd Insiya met geweld vanuit Amsterdam naar India ontvoerd. Lees het indringende verhaal van Insiya’s moeder, Nadia Rashid, en hoe zelfs AMBER Alert vanuit India bedreigd wordt.

Lees het verhaal
“Kracht Van AMBER Alert Moeten We Koesteren”

"Kracht van AMBER Alert moeten we koesteren"

“Het mooie van AMBER Alert is dat het ook preventief werkt. Met die enorme snelheid en een miljoenenbereik is het een soort groot maatschappelijk oog, meekijkend als een kind verdwijnt.”

Lees het verhaal
“Opeens Zag Ik Dat Ontvoerde Jongetje”

"Opeens zag ik dat ontvoerde jongetje"

“Bizar was het. In een flits zag ik die gezochte auto en het ontvoerde jongetje. Eerst dacht ik nog: ‘dat kan niet’. Maar alles klopte. Ik realiseerde me dat ik het vermiste kind had gevonden.”

Lees het verhaal
“Milly’s Moordenaar Is Voor Mij Geen Mens Meer”

"Milly's moordenaar is voor mij geen mens meer"

Tineke Boele, moeder van het omgebrachte meisje Milly (12), praat openhartig over ons landelijke alarmeringssysteem bij kindervermissingen en over haar dochter die in 2010 werd ontvoerd en vermoord.

Lees het verhaal
“Bereik AMBER Alert Is Indrukwekkend”

"Bereik AMBER Alert is indrukwekkend"

Oud-justitieminister Ernst Hirsch Ballin (CDA) lanceerde in 2008 het Amber Alert-systeem door zich als eerste Nederlander aan te melden. Ooit was ook één van zijn eigen kinderen even zoek. “Dat herinner ik me nog goed.”

Lees het verhaal
“Iemand Die Een Kind Mist, Mist Een Deel Van Zijn Leven”

"Iemand die een kind mist, mist een deel van zijn leven"

Bauke Vaatstra, vader van de in 1999 omgebrachte tiener Marianne (16) volgt elk uitgestuurd Amber Alert op de voet en móet dan weten hoe een vermissing afloopt. “Het zit in mijn bloed, door wat er met Marianne is gebeurd.”

Lees het verhaal
“We Blijven Jennefer Missen”

“We blijven Jennefer missen"

Zoals vaker speelt het tienjarige Rotterdamse meisje Jennefer ook op zaterdag 8 oktober 2010 met de kinderen van haar ex-zwager Anthony K. Wanneer Jennefer later die dag niet bij haar ouders terugkeert, gaan haar familieleden op zoek. Straat na straat…

Lees het verhaal
“Elke Seconde Zonder Mijn Dochtertje Insiya Is Ondraaglijk”

"Elke seconde zonder mijn dochtertje Insiya is ondraaglijk"

"Elke seconde zonder mijn dochtertje Insiya is ondraaglijk", is de hartverscheurende reactie van moeder Nadia Rashid in de herfst van 2016. Wie herinnert zich niet de gewelddadige ontvoering van de dan tweejarige Insiya op donderdag 29 september dat jaar? Het…

Lees het verhaal
“Alsjeblieft, Wil Iedereen Uitkijken Naar Mijn Twee Mannetjes?”

"Alsjeblieft, wil iedereen uitkijken naar mijn twee mannetjes?"

Zelden hield een kindervermissing als die van de broertjes Ruben en Julian ons land zo in de greep. De trieste zaak gaat terug naar de vroege ochtend van dinsdag 7 mei 2013. De vader van de jongens wordt dood aangetroffen…

Lees het verhaal

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder