TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Editie NL: AMBER Alert meest succesvolle burgerparticipatie-initiatief

AMBER Alert: Oplossingspercentage van 64 procent

In de uitzending van Editie NL op 24 oktober ging het over ‘burgerspeurders’. Verschillende initiatieven waarbij burgers wordt gevraagd mee te speuren met de politie werden naast elkaar gezet. Hieruit bleek dat AMBER Alert het meest succesvolle burgerparticipatie-initiatief is. In 64% van de gevallen waarin een AMBER Alert wordt uitgestuurd, wordt het vermiste of ontvoerde kind gevonden dankzij het AMBER Alert.

Naast AMBER Alert werden in het item van Editie NL ook burgerparticipatie-initiatieven als Burgernet, Meld Misdaad Anoniem en Opsporing Verzocht vergeleken. De vier initiatieven werden vergeleken op basis van het aantal zaken dat is opgelost dankzij burgers. Van al deze initiatieven is AMBER Alert met 64% het meest succesvol. Bij Burgernet werd 10% van de zaken opgelost door burgers en bij Meld Misdaad Anoniem en Opsporing Verzocht respectievelijk 11% en 40%.

Aanmelden voor AMBER Alert
Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland: “Om in de toekomst nog meer zaken succesvol op te kunnen lossen is het belangrijk dat burgers en organisaties AMBER Alert blijven steunen. Ik vraag daarom ook iedereen die nog niet is aangemeld, dit vandaag nog te doen – het is gratis en wie weet, jouw aanmelding kan net het verschil maken voor een ontvoerd kind.” Aanmelden voor het ontvangen van AMBER Alerts kan o.a. via de website van AMBER Alert Nederland, door de iPhone App te downloaden, of door een SMS met ‘AMBER AAN’ te sturen naar 5100. Ook is het mogelijk om meerdere personen tegelijk aan te melden voor het ontvangen AMBER Alerts via SMS-berichten of e-mail. Voor meer informatie hierover kunt u een e-mail sturen naar i[email protected].