TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
Deliveroo Campagneposter

AMBER Alert en Deliveroo slaan handen ineen voor opsporing vermiste kinderen

In de aanloop naar de Internationale Dag van het Vermiste Kind, op 25 mei, werken AMBER Alert en Deliveroo samen om aandacht te vragen voor vermiste kinderen. Ruim 130 Deliveroo-bezorgers fietsen een maand lang met de poster van de nieuwe AMBER Alert-campagne ‘Wie weg is, is gezien’ op hun bezorgtas. Die roept burgers en organisaties op om zich aan te melden en mee te zoeken naar vermiste kinderen in gevaar. Bezorgers fietsen met de poster in de veertien steden waar Deliveroo actief is.

“Hoe meer mensen meekijken wanneer een kind vermist is, hoe beter. Werkelijk ieder paar ogen telt op dat moment. Met de campagne ‘Wie weg is, is gezien’ willen we zoveel mogelijk mensen aansporen om uit te kijken naar vermiste kinderen”, aldus Frank Hoen, medeoprichter van AMBER Alert. “We zijn dan ook heel blij dat Deliveroo onze aanmeldcampagne onder de aandacht brengt.”

Tienduizenden Nederlanders

De meer dan 130 bezorgers worden in de weken voor en na de Internationale Dag van het Vermiste Kind gezien door tienduizenden Nederlanders. Zij bezorgen de vele bestellingen van Deliveroo-klanten in de steden Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De bezorgers van Deliveroo vallen op door hun kenmerkende kleuren en aanwezigheid op straat.

Twee initiatieven

Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “De maand mei is de maand van de vermissingen in Nederland, met de ‘Mis je mei’-maand. Wij besteden daar middels twee initiatieven aandacht aan. Eerder deze maand zijn we gestart met Ride to Find, waarbij bezorgers met vijf vermissingszaken op hun bezorgtassen fietsen in vijf steden. Wij zijn er trots op dat we met onze aanwezigheid in 14 steden in Nederland ook aandacht kunnen vragen voor AMBER Alert. Voor deze twee samenwerkingen hebben we voor het eerst iets sinds de start van Deliveroo iets op de bezorgtassen geplakt. Wij krijgen nu al vele positieve reacties; van klanten, van bezorgers, maar ook van de mensen die de bezorgers tegenkomen tijdens hun werk.”

Zoek, net als 12 miljoen andere Nederlanders, mee naar vermiste kinderen en meld je vandaag nog aan: https://www.amberalert.nl/ik-zoek-mee/.