Vijftienjarig meisje uit Berghem gevonden – tiener in goede gezondheid aangetroffen dankzij AMBER Alert

Op woensdag, 28 oktober werd er een AMBER Alert uitgestuurd voor een vijftienjarig meisje uit Berghem. De tiener werd diezelfde dag gezond en wel teruggevonden dankzij goed recherchewerk en het uitgestuurde alert. De politie hield een 31-jarige Hagenaar aan als verdachte voor haar vermissing.

Enkele dagen voor het verspreiden van het AMBER Alert werd er al een Vermist Kind Alert uitgegeven voor het meisje. Omdat uit verder onderzoek bleek dat ze vlakbij haar woning in de wagen van een onbekende man was gestapt, schaalde de politie op naar een AMBER Alert. De vele aandacht die het alert landelijk genereerde had resultaat en leidde tot tientallen tips.

Onderzoek
Door het opsporingsonderzoek kreeg het onderzoeksteam concreet zicht op de identiteit van een mogelijke verdachte. Zijn verblijfplaats werd bevestigd dankzij tips van het AMBER Alert. De combinatie van onderzoeksinfo en de bevestiging uit de tips leidde het onderzoeksteam naar een woning in Den Haag, waar het meisje rond middernacht werd aangetroffen. De tiener was in het gezelschap van een man, die werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing.

¨We maakten ons erg ongerust omdat aanknopingspunten in het begin uitbleven, maar we zijn erg blij met de uiteindelijke afloop”, zegt de onderzoeksleider van het onderzoeksteam.

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder