Munckhof Aa App

AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts nu ook op grote schaal gedeeld in taxi’s

2000 chauffeurs van Munckhof zoeken mee naar vermiste kinderen in gevaar

Vanaf vandaag zullen alle AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts te zien zijn op de boordcomputers van maar liefst 1400 taxivoertuigen door heel Nederland. Dankzij de samenwerking van AMBER Alert met vervoersbedrijf Munckhof worden bij urgente kindervermissingszaken alle medewerkers geïnformeerd. Een belangrijke rol is weggelegd voor de chauffeurs die zich op de weg bevinden.

Door de inzet van de Boordcomputer Taxi (BCT) krijgen alle chauffeurs de vermissingszaken direct mee en kunnen zo de ogen en oren openhouden. Munckhof vervoert zo’n 30.000 mensen per dag, ook naar luchthavens, die vaak het beginpunt zijn voor internationale kinderontvoeringen.

“De keuze om partner te worden van AMBER Alert was voor ons snel gemaakt. Met relatief weinig moeite zijn wij in staat veel mensen te informeren en alert te maken op een vermissingszaak. Het voelt voor ons dan ook als vanzelfsprekend om deze maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren”, aldus Tom Roefs, algemeen directeur Munckhof.

“We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om vermissingsberichten zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen”, zegt Frank Hoen, mede-oprichter van AMBER Alert. “Door deze unieke samenwerking met Munckhof kunnen we mensen die dagelijks onderweg zijn en zo heel veel van hun omgeving meekrijgen direct bereiken. Op deze manier hopen we vermiste kinderen nog sneller thuis te brengen.”

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder