TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

AMBER Alert wint Publieksprijs Accenture Innovation Awards 2009

Vermiste kinderen-systeem door Nederlandse publiek meest innovatieve vinding van afgelopen jaar bevonden

Netpresenter’s AMBER Alert-systeem heeft de Publieksprijs gewonnen bij de Accenture Innovation Awards 2009. De Innovation Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve concepten in de media, communicatie en high tech sector. Dit jaar waren er ruim 200 inzendingen; 33 innovaties werden uiteindelijk genomineerd voor de publieksprijs.

“Volgens de jury kreeg ons AMBER Alert-systeem vier keer zoveel stemmen als de nummer twee. We willen al die vele duizenden mensen die op ons gestemd hebben dan ook heel hartelijk bedanken,” zegt Frank Hoen, directeur van Netpresenter en initiatiefnemer en hoofdsponsor van AMBER Alert Nederland.

“AMBER Alert bewijst hiermee weer eens zijn innovatieve karakter. In Nederland wordt deze technologie gebruikt om met één druk op de knop, via ieder denkbaar medium het hele land te waarschuwen als er een kind wordt ontvoerd, maar de technologie kan ook worden ingezet voor bijvoorbeeld rampennotificatie, terrorismebestrijding, opsporing van ontsnapte TBS-ers en zelfs tsunamiwaarschuwingen. Reeds diverse landen hebben interesse getoond in deze technologie,” vervolgt Hoen.

AMBER Alert Nederland is een gezamenlijk initiatief van softwarebedrijf Netpresenter en het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Netpresenter heeft het AMBER Alert-systeem kosteloos ontwikkeld en aangeboden aan de Nederlandse politie. Het bedrijf onderhoudt het platform nog steeds pro bono voor het KLPD.

De Innovation Awards werden eerder uitgereikt aan onder andere Buienradar en Hyves. Uitreiking van de Innovation Awards 2009 vond plaats op donderdagavond 5 november in het Dialogues House in Amsterdam. Meer informatie over deze Awards kunt u vinden op de www.innovation-awards.nl.