TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

AMBER Alert Nederland haalt mijlpaal: 2,5 miljoen aanmeldingen

Het vermiste kinderalarm heeft een bereik van meer dan 12 miljoen Nederlanders 

Ruim zes jaar na de oprichting van AMBER Alert hebben maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders zich aangemeld om deel te nemen aan de zoektocht naar vermiste kinderen. Naast AMBER Alerts worden er ook honderden urgente kindervermissingen uitgestuurd. In 2014 gebeurde dit bijvoorbeeld 135 keer.

Onderzoek onder de Nederlandse bevolking toont aan dat het AMBER Alert 88 procent van de Nederlanders van 18 jaar en ouder bereikt. Dat komt neer op bijna 12 miljoen Nederlanders. Zij ontvingen het AMBER Alert bijvoorbeeld via SMS, email, Twitter of Facebook, hoorden erover op radio, zagen het op de TV, of zagen de foto van de kinderen op grote schermen langs de snelweg of in tankstations.

Zo’n drie keer per jaar wordt het hele AMBER Alert-systeem landelijk ingezet, als de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind direct gevaar loopt.

“Bij kindervermissingen is het belangrijk dat iedereen een oogje in het zeil houdt. Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de kans wordt dat het kind levend en wel wordt teruggevonden. We zijn dan ook heel blij dat 2,5 miljoen Nederlanders samen met ons de uitdaging aangaan om een kinderleven te redden”, aldus Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland.

Wilt u net als 2,5 miljoen Nederlanders meehelpen om vermiste kinderen te vinden? Surf naar amberalert.nl en meld u aan.