TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Bij een landelijk AMBER Alert verandert het hele land in één grote opsporingsposter, doordat bijvoorbeeld reclameschermen, snelwegborden, apps, SMS en email worden ingezet. AMBER Alert Nederland heeft een bereik van ruim 12 miljoen Nederlanders.

Naast de landelijke AMBER Alerts, zet de politie enkele tientallen keren per jaar delen van het AMBER Alert systeem in voor een Vermist Kind Alert.

TV & radio

Zodra een AMBER Alert wordt uitgestuurd, duikt het op in verschillende TV- en radiouitzendingen (bv. als een tickertape tijdens TV-programma’s of een extra nieuwsflits).

Facebook

Facebook toont Nederlandse AMBER Alerts automatisch in het nieuwsoverzicht van haar gebruikers. Gebruikers krijgen automatisch een foto van het vermiste kind, informatie over de vermissing en een link te zien in het nieuwsoverzicht van hun mobiele app.

Google’s Waze

Google’s Waze, ’s werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie app, laat AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts zien aan haar gebruikers. Gebruikers ontvangen een pop-up bericht met de foto en beschrijving van het kind.

NU.nl

De Android app van NU.nl laat foto’s van vermiste kinderen uit uw buurt zien. Hierdoor kan de politie snel een groot aantal mensen in de buurt vragen uit te kijken naar een vermist kind, waarvoor geen landelijk AMBER Alert wordt verstuurd.

Snelwegborden

Als er informatie over het voertuig van de ontvoerder beschikbaar is, wordt een AMBER Alert direct op digitale snelwegborden getoond.

Online banners

Internet- en app gebruikers worden direct en pro-actief geïnformeerd over een vermissing door middel van online reclame. Iedereen die zich in het gebied bevindt waar een kind vermist is geraakt, krijgt een foto en beschrijving van het vermiste kind te zien.

Grote TV-schermen

AMBER Alerts worden automatisch op grote TV-schermen getoond, bv. in supermarkten, bioscopen, overdekte speeltuinen, kinderopvangcentra, zwembaden en sporthallen.

SMS met foto

Wanneer een AMBER Alert wordt uitgestuurd, ontvangen deelnemers direct een SMS-bericht met een link naar AMBER Alert’s mobiele website. Hierop kunnen mensen de vermissing met een foto van het vermiste kind zien.

E-mail met poster

Wanneer een AMBER Alert wordt uitgestuurd, ontvangen deelnemers direct een e-mail. Deze e-mail bevat een foto van het vermiste kind en een afdrukbare poster die kan worden opgehangen in winkels, buurthuizen en scholen.

AMBER Alert poster

Wanneer de politie een AMBER Alert uitstuurt, kunnen burgers posters met de foto van het vermiste kind delen, ophangen of afdrukken. Deze posters worden automatisch gegenereerd.

RSS newsfeed

Met behulp van de AMBER Alert RSS newsfeed kunnen organisaties hun eigen applicaties ontwikkelen om AMBER Alerts te verspreiden.

Mobiele website

AMBER Alerts worden direct weergegeven op onze mobiele website. Wanneer er een AMBER Alert actief is,  wordt een foto van het vermiste kind automatisch op deze website getoond. Een AMBER Alert SMS-bericht bevat vaak een link naar een mobiele website.

Kaart

Op de AMBER Alert Nederland website staat een Google map met alle Vermist Kind Alerts en actieve AMBER Alerts in Nederland.

Openbaar vervoer

Wanneer een AMBER Alert wordt uitgestuurd, wordt de foto van het vermiste kind automatisch getoond op TV-schermen in het openbaar vervoer (bv. bussen, treinen).

Stations & luchthavens

Wanneer een AMBER Alert wordt uitgestuurd, wordt een foto van het vermiste kind direct op alle grote schermen in luchthavens, stations en metrostations in Nederland getoond.

Spoorwegpersoneel

Wanneer een AMBER Alert wordt uitgestuurd, ontvangen alle medewerkers van de Nationale Spoorwegen een bericht met de foto van het vermiste kind op hun mobiele apparaten.

Supermarkten & bioscopen

Wanneer een AMBER Alert wordt uitgestuurd, wordt er direct een foto getoond van het vermiste kind op grote TV-schermen in winkelcentra, supermarkten en bioscopen.

Politie

AMBER Alerts worden ook verspreid onder de politie via verschillende netwerken, waaronder mobiele telefoons, PC’s, TV-schermen en het C2000 netwerk.

PC pop-up

Wanneer er een AMBER Alert wordt uitgestuurd, verschijnt er een pop-up bericht met een aankondiging van het AMBER Alert direct op tienduizenden PC’s. Dit pop-up bericht kan niet worden gestopt door pop-up blockers.

Twitter

AMBER Alerts worden ook verspreid via Twitter. Meld je hier aan om AMBER Alerts te ontvangen via Twitter.

Apps

Met behulp van de AMBER Alert App, ontvangen gebruikers een push-bericht wanneer er een AMBER Alert wordt uitgestuurd. De AMBER Alert app is beschikbaar voor iOS-, Android– en Windows besturingssystemen.

Website

Op meerdere grote nieuwssites, waaronder telegraaf.nl, uitzendinggemist.nl en duizenden andere websites, verschijnt er automatisch een pop-up scherm of banner met een foto van het vermiste kind wanneer er een AMBER Alert actief is en iemand de website bezoekt.

Beeldkrant

AMBER Alerts worden ook verspreid via een beeldkrant – bedoeld voor scholen, bibliotheken en organisaties waar verschillende beeldschermen vaak inactief zijn. De beeldkrant laat ook de meest recente kindervermissingen zien.