amberalert_europe

AMBER Alert Europe is een Nederlandse stichting, opgericht in 2013 door politie- en overheidsinstanties uit diverse EU lidstaten, onder voortouw van AMBER Alert Nederland en haar partners.

Betere bescherming

Het doel van AMBER Alert Europe is het verbeteren van de bescherming van urgent vermiste kinderen in Europa. AMBER Alert Europe verbindt politie en burgers in de zoektocht naar urgent vermiste kinderen. De organisatie verzorgt politietraining, stimuleert grensoverschrijdende politiesamenwerking en faciliteert AMBER Alert-systemen voor Europese lidstaten. Hierdoor wordt ook de bescherming van Nederlandse kinderen in andere landen verhoogd.

Sterke steun

AMBER Alert Europe wordt gesteund door vermiste personen specialisten, NGO’s, politie en overheidsinstanties en 465 Europarlementariërs: de meest succesvolle Schriftelijke Verklaring sinds 2011. De organisatie heeft 42 leden (NGO’s, ministeries en politie) in 26 landen.

Het Police Expert Network on Missing Persons (PEN-MP) van AMBER Alert Europe, de eerste officiële Europese politiegroep voor vermiste personen, bestaat uit meer dan 80 politie-experts op het vlak van vermiste personen uit 30 landen.

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder