TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
amberalert_europe

AMBER Alert Europe is een Nederlandse stichting, opgericht in 2013 door politie- en overheidsinstanties uit diverse EU lidstaten, onder voortouw van AMBER Alert Nederland en haar partners.

Betere bescherming

Het doel van AMBER Alert Europe is het verbeteren van de bescherming van urgent vermiste kinderen in Europa. AMBER Alert Europe verbindt politie en burgers in de zoektocht naar urgent vermiste kinderen. De organisatie verzorgt politietraining, stimuleert grensoverschrijdende politiesamenwerking en faciliteert AMBER Alert systemen voor Europese lidstaten. Hierdoor wordt ook de bescherming van Nederlandse kinderen in andere Europese lidstaten verhoogd.

Sterke steun

AMBER Alert Europe wordt gesteund door vermiste personen specialisten, NGO’s, politie en overheidsinstanties en 465 Europarlementariërs: de meest succesvolle Schriftelijke Verklaring sinds 2011. De organisatie heeft 32 leden (NGO’s, ministeries en politie) in 21 landen.

Het Police Expert Network on Missing Children van AMBER Alert Europe bestaat uit meer dan 50 politie-experts op het vlak van vermiste personen uit 19 Europese landen.