TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
Infographic Q4 2017 Mockup

AMBER Alert en Vermist Kind Alert met succes ingezet in laatste kwartaal 2017

In oktober, november en december werden één AMBER Alert en één Vermist Kind Alert uitgestuurd. Beide kinderen, twee jongens, werden levend teruggevonden. De 15-jarige Abdullah, waarvoor een AMBER Alert werd ingezet, werd dankzij het landelijke waarschuwingsbericht met zijn familie herenigd.

In de vrieskou vertrok Abdullah vrijdagavond 1 december 2017 zonder jas vanaf zijn huis in Schiedam. De politie en Abdullah’s familie maakten zich ernstige zorgen om de jongen omdat hij naast doof en autistisch, ook afhankelijk is van medicatie. Door de slechte weersomstandigheden en de fysieke beperkingen van de jongen stuurde de politie een AMBER Alert uit. De foto van Abdullah was direct door het hele land te zien. Hierdoor werd de politie overspoeld met tips. Maandagnamiddag werd Abdullah levend gevonden in een tuinhuisje in de buurt. Dit na een gouden tip die dankzij het AMBER Alert was binnengekomen.

In oktober nog werd er op vraag van de politie een Vermist Kind Alert uitgestuurd voor een 16-jarige jongen uit Udenhout. Hiervoor werden delen van het AMBER Alert-systeem, zoals social media en grote apps als NU.nl en 9292, ingezet. Ook hij werd levend en wel teruggevonden.