AMBER Alert blij met proef gezamenlijke patrouilles in grensregio Maastricht

De politiekorpsen Bilzen-Hoeselt-Riemst (België) en Maastricht (Nederland) gaan hechter samenwerken in de bestrijding van grensoverschrijdende drugsoverlast. AMBER Alert steunt de proef en werkt aan een project voor het vinden van vermiste personen in de Euregio.

Vanaf 1 januari werken de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst (België) en het Basisteam Maastricht (Nederland) intensief samen in de strijd tegen drugsoverlast. Enkele keren per maand zullen, na gezamenlijke voorbereiding van de dienst, gemengde ploegen van Nederlandse en Belgische agenten patrouilleren. Burgemeester Onno Hoes van Maastricht is verheugd met de samenwerking: “We beginnen nu met drugscriminaliteit, maar drugscriminelen zitten ook in allerlei vormen van andere criminaliteit. Dit is een start om veel meer te bereiken” (Bron: 1Limburg)

Samenwerking en informatiedeling tussen Nederlandse en Belgische agenten is ook noodzakelijk voor het vinden van vermiste personen in de Euregio. Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland is blij met de nieuwe proef: “Vermissingen stoppen niet bij de grens. Betere samenwerking tussen Belgische en Nederlandse politieagenten helpt niet alleen bij het bestrijden van drugsoverlast. Ook vermiste personen in de Euregio hebben hier baat bij.”

Op 16 december kondigde de Limburgse politie al aan samen met AMBER Alert, België en Duitsland te werken aan een grensoverschrijdend Euregio-alert. Hierdoor worden burgers in de Maas-Rijn regio op de hoogte gebracht van een vermissing bij hun in de buurt, ook als het vlak over de grens is.