TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Accare meldt ruim 1.000 medewerkers aan voor AMBER Alert

Accare kinder- en jeugdpsychiatrie heeft ruim 1.000 medewerkers aangemeld bij AMBER Alert. Bij een actief AMBER Alert ontvangen deze medewerkers direct een e-mail met een foto en beschrijving van het kind.

Accare is een instelling voor algemene en universitaire kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Nederland. Accare biedt hulp bij opvoeden en opgroeien aan kinderen en jongeren met psychische problemen en hun ouders. Jaarlijks zijn er circa 12.500 kinderen in zorg bij Accare. De leeftijd van de kinderen en jongeren die worden behandeld varieert van 0 tot 18 jaar, met eventuele uitloop tot 23 jaar.

Het initiatief om deel te nemen aan AMBER Alert komt van meerdere medewerkers van Accare, die het verzoek bij de Raad van Bestuur hebben neergelegd. Peter Dijkshoorn, lid van de Raad van Bestuur van Accare: “We hebben onlangs dichtbij gezien hoe goed AMBER Alert werkt. In de stad Groningen werd binnen 20 minuten een vermist jongetje gelokaliseerd. We vinden het niet meer dan logisch om al onze medewerkers aan te melden en te helpen als er een kind wordt vermist. Wij willen deze rol in de samenleving graag op ons nemen.”