TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

80.000ste aanmelding op Dag van AMBER Alert

Op 13 januari wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor AMBER Alert-initiatieven

AMBER Alert Nederland, het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen, heeft vandaag de 80.000ste aanmelding ontvangen. “Een bijzondere grens op een bijzondere dag, want vandaag is internationaal Dag van AMBER Alert. Het is geweldig dat we nu echt een miljoenenbereik hebben – dankzij deze directe ontvangers, en dankzij al die grote televisie-, radiostations en nieuwssites die hebben toegezegd AMBER Alerts direct over te zullen nemen”, aldus Frank Hoen, directeur van Netpresenter, oprichter en tevens hoofdsponsor van AMBER Alert Nederland.

13 januari is de internationale Dag van AMBER Alert. Deze datum is gekozen omdat op 13 januari 1996 de toen 9-jarige Amber Hagerman werd ontvoerd en vermoord. Deze tragische gebeurtenis leidde uiteindelijk tot de totstandkoming van het AMBER Alert systeem, dat haar naam draagt. De Dag van AMBER Alert is vooral gericht op het aandacht vragen voor de diverse AMBER Alert-initiatieven wereldwijd, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting op scholen.

In Nederland ging AMBER Alert op 11 november 2008 van start. 80.000 mensen hebben zich al aangemeld voor de directe ontvangst van alarmberichten per SMS, e-mail, als pop up op PC, op reclamescherm of op hun website. Onder de nieuwste aanmeldingen zijn ruim 7.600 mensen die nu AMBER Alerts ontvangen op hun Hyves- of iGoogle-pagina. Verder zijn de bijna 4.000 mobiele telefoons van de medewerkers van het Korps landelijke politiediensten onlangs centraal aangesloten op het systeem.

Ook AMBER Alert Nederland richt zich op de Dag van AMBER Alert op het informeren van kinderen. Zo start vandaag een landelijke posterontwerpwedstrijd voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Voor meer informatie over de AMBER Alert posterwedstrijd, klik hier.