TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

13 januari: Internationale Dag van AMBER Alert

Vandaag, 13 januari, is het de Internationale Dag van AMBER Alert. Jaarlijks wordt er op deze dag wereldwijd aandacht geschonken aan AMBER Alert initiatieven.

Op deze dag in 1996 werd de negenjarige Amber Hagerman ontvoerd uit Arlington, Texas. Enkele dagen laten werd zij vermoord teruggevonden. De moord op het meisje leidde tot de totstandkoming van het AMBER Alert in de VS, dat inmiddels geholpen heeft bij het terugvinden van meer dan 720 kinderen. Later volgde AMBER Alert Nederland, dat ook succesvol blijkt: 75% van de AMBER Alert kindjes is gered.*

AMBER Alert Nederland is één van de iniatiefnemers van AMBER Alert Europe, dat tot een overkoepelend netwerk van AMBER Alert systemen in heel Europa wil komen. Als er een kind vermist raakt, dient iedereen hier zo snel mogelijk van op de hoogte te worden gesteld. Niet alleen in het land zelf, maar ook de mensen die aan de andere kant van de grens wonen. Daarom steunen politie experts uit heel Europa en meer dan 100 Europese Parlementsleden AMBER Alert Europe. Maar we zijn er nog niet: uw steun is cruciaal.

Zoek ook mee naar vermiste kinderen. Ieder paar ogen telt.

  • Meld u vandaag nog aan & vraag uw omgeving om hetzelfde te doen: amber.nl/zoekmee
  • Help ook met uw bedrijf om vermiste kinderen te redden: amber.nl/zoekmee
  • Tweet uw steun voor @AMBER_Alert_NL met #AMBERAlertDay

* Aantal keren dat het kindje levend is teruggevonden. Een deel van de kinderen is teruggevonden mede dankzij media aandacht naar aanleiding van het AMBER Alert.