TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Vermiste Sueda veilig gevonden dankzij Spoorwegpolitie

Op 10 september om 9:25 is er een AMBER Alert uitgegaan voor de 16-jarige Sueda. Kort na het uitgaan van het AMBER Alert is zij veilig gevonden door de Spoorwegpolitie op Amsterdam Centraal Station. Het meisje was sinds gisteravond vermist uit Delft.

Als er een AMBER Alert wordt uitgestuurd, ontvangt het spoorwegpersoneel automatisch het AMBER Alert op hun mobiele terminals. De Spoorwegpolitie ontvangt de Alerts via een bericht op hun mobiele telefoon. Het is al de derde keer dat een vermist AMBER Alert-kind dankzij spoorwegpersoneel en/of spoorwegpolitie is teruggevonden.

Een AMBER Alert wordt alleen uitgestuurd bij urgente kindervermissingen en – ontvoeringen, bijvoorbeeld als een AMBER Alert-kindje in levensgevaar is. Binnen enkele minuten ontvangen meer dan 1,2 miljoen Nederlanders het AMBER Alert via de AMBER Alert Nederland iPhone App, SMS, e-mail, PC pop up of op de vele grote schermen.

Hierbij roepen wij iedereen die zich nog niet heeft aangemeld op om dit alsnog te doen: hoe meer mensen meezoeken bij een AMBER Alert, hoe groter de kans dat het kind levend wordt teruggevonden. Aanmelden kan bijvoorbeeld door de AMBER Alert Nederland iPhone App te installeren, of door naar de AMBER Alert website te gaan.

Wij bedanken iedereen hartelijk voor het meezoeken.

Enkele cijfers:

  • Eerste keer dat het AMBER Alert ook via de AMBER Alert iPhone App werd uitgestuurd;
  • Eerste keer dat de hernieuwde AMBER Alert-website werd gebruikt met mogelijkheid om makkelijker nieuws te delen en re-tweeten;
  • Binnen korte tijd meer dan 300.000 SMS-berichten verstuurd;
  • Uitgestuurd via alle reguliere media: o.a. ANP, NOS, RTL4 en Telegraaf;
  • Meer dan 1,2 miljoen deelnemers en deelnemende organisaties zoals de NS en Connexxion ontvingen het bericht meteen. Miljoenen Nederlanders zagen het AMBER Alert.