TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
2017 Q2 Infographic Mockup AANL

Vermist Kind Alerts met succes ingezet in tweede kwartaal 2017: alle vermiste kinderen binnen 24 uur gevonden

In april, mei en juni werden 6 Vermist Kind Alerts uitgestuurd. Alle kinderen (4 jongens en 2 meisjes) werden gezond en wel aangetroffen. Dit zelfs binnen 24 uur.

In juni werden delen van het AMBER Alert-systeem zelfs ingezet op vraag van de Belgische politie voor een vermist meisje van 6 jaar uit Anderlecht (BE). Het kind was samen met haar vader naar de markt gegaan en was sindsdien spoorloos. Uit videobeelden bleek dat het meisje door een vreemde man was meegenomen. Door een gouden tip kon de man de volgende dag ingerekend worden. Het meisje werd levend en wel teruggevonden.

Wat is een Vermist Kind Alert precies? 

Een Vermist Kind Alert is géén AMBER Alert.

Bij een Vermist Kind Alert is er geen sprake van levensgevaar, maar maakt de politie zich wel ernstige zorgen om het welzijn van het vermiste kind en is snel en gericht handelen noodzakelijk. Het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de politie is verantwoordelijk voor het uitsturen van een Vermist Kind Alert.

Ongeveer 20 keer per jaar wordt een Vermist Kind Alert uitgestuurd om regionaal extra aandacht te vragen voor een vermissing.  Het bericht wordt dan uitgestuurd via sociale media en ook kunnen specifieke doelgroepen (zoals spoorwegpersoneel of de transportsector) worden geïnformeerd.