TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
Header Nieuwsbericht Q1 2017 NL

Alle Vermist Kind Alerts gezond en wel aangetroffen in eerste kwartaal 2017

AMBER Alert verspreidde 7 Vermist Kind Alerts in het eerste kwartaal van 2017. Alle kinderen werden in goede gezondheid aangetroffen. 6 van de 7 kinderen zelfs al binnen 24 uur. Er werd geen AMBER Alert uitgestuurd.

In januari werden delen van het AMBER Alert-systeem ingezet voor het verspreiden van 4 Vermist Kind Alerts. De meisjes, allen tussen 12 en 15 jaar oud, werden gezond en wel teruggevonden. In maart werden drie Vermist Kind Alerts uitgestuurd, waaronder een Vermist Kind Alert voor een 15-jarige Amerikaanse jongen. De tiener was samen met zijn ouders op vakantie in Amsterdam, toen hij spoorloos verdween. Even later werd de jongen terug aangetroffen. Op Facebook bedankte de vader iedereen voor het mee zoeken.

AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts

Het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de politie is verantwoordelijk voor het toetsen van de criteria voor AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts.

Het publiceren van een foto en persoonlijke informatie van een vermist kind is ingrijpend. De politie besteedt uitgebreid aandacht aan de privacy en de gevolgen van publieke aandacht voor een vermissingszaak. Alleen in de meest ernstige gevallen wordt informatie over een vermissing publiek verspreid.

AMBER Alert Nederland verspreidt AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts uitsluitend op verzoek van de politie:

  1. AMBER Alert: Het leven van een ontvoerd of vermist kind is in direct gevaar;
  2. Vermist Kind Alert: De politie maakt zich ernstige zorgen om het welzijn van een vermist kind, waarbij snel en gericht handelen noodzakelijk is.

Kom ook in actie
Het AMBER Alert systeem omvat naast SMS en email, ook o.a. snelwegborden, reclameschermen en in-app meldingen. Buienradar, 9292 en Shell haakten hier recent aan. Wilt uw organisatie ook een bijdrage leveren aan AMBER Alert Nederland? Meldt u hier aan: https://www.amberalert.nl/zoek-mee/