Veilige Buurt (006)

Veiligebuurt zet naast AMBER Alerts ook urgente regionale kindervermissingen extra in de kijker

Dankzij de samenwerking met Veiligebuurt, dé app voor buurtpreventie en lokaal nieuws, ontvangen 270.000 gebruikers van de Veiligebuurt-app vanaf nu direct een notificatie bij een actief AMBER Alert. Naast landelijke AMBER Alerts gaat Veiligebuurt ook gericht regionale Vermist Kind Alerts delen met app-gebruikers die in de omgeving van de vermissing wonen.

Bij een AMBER Alert worden alle gebruikers in Nederland direct geïnformeerd. Wanneer de politie een regionaal Vermist Kind Alert uitstuurt, krijgen enkel de gebruikers die in de buurt van de vermissing wonen een melding. Veiligebuurt maakt gebruik van de postcode van haar leden om hen op de hoogte te stellen van deze urgente kindvermissingen in hun buurt. Op deze manier kunnen mensen die zich in het gebied bevinden waar de politie op dat moment extra ogen nodig heeft, meezoeken naar het vermiste kind.

Yves Verschueren, oprichter van Veiligebuurt: “Met Veiligebuurt maken we buurten alerter op diverse veiligheidsthema’s zoals criminaliteit, brandveiligheid en vermiste en gezochte personen. AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts zijn de meest urgente middelen om de burger te activeren bij een kindvermissing. Aangezien dit situaties zijn waarin “elke seconde telt” hopen we kostbare tijd te winnen door met één notificatie direct het hele land, een regio of buurt te alarmeren. Bovendien zijn er steeds meer buurten waar ook wijkagenten en andere hulpverleners meedoen, zo slaan we een brug tussen de burger en de professionals. Door onze leden zo snel mogelijk te alarmeren, hopen wij een steentje bij te dragen aan het vinden van vermiste kinderen in gevaar.”

Meer en meer organisaties sluiten zich aan bij AMBER Alert. Wil jouw organisatie ook bijdragen aan het vinden van urgent vermiste kinderen? Word dan AMBER Alert-partner.