TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

News

Insiya 12nov

Live blog ontvoering Insiya – ‘Ontvoering tot in de puntjes voorbereid’

Update 12 januari 2017: De ontvoering van het 2-jarige meisje Insiya Hemani is in acht maanden tijd tot in de puntjes voorbereid. Op de computer van een van de verdachten is een plan van aanpak gevonden waaruit blijkt dat het gebruik van geweld geen probleem was. Daar is zelfs een specialist voor ingevlogen vanuit Amerika. Dat meldt AT5.

“Ik moet en zal doorgaan. Net zolang todat Insiya weer terug is in Nederland.”, zegt Nadia Rashid over haar ontvoerde dochter Insiya (video).

Update 27 december 2016: Drie maanden geleden verdween Insiya (2) uit het leven van haar moeder Nadia Rashid. Dat meldt De Telegraaf. “Vorig jaar was alles anders”, blikt Nadia Rashid treurig terug. “Insiya was echt dol op kerst. Ze kon haar ogen niet van de boom afhouden. Nu weet ik niets van haar. Ik hoor alleen de verhalen van buren in Mumbai, die in het appartementencomplex wonen waar mijn dochtertje wordt vastgehouden. Ze zeggen Insiya af en toe hartverscheurend te horen huilen. Daar moet ik het mee doen.” (De Telegraaf)

Ook RTL Boulevard besteedde aandacht aan de zaak. Bekijk hier de video.

Update 12 november 2016: De vader van de ontvoerde peuter Insiya vertikt het om zijn 2-jarige dochtertje met de moeder te herenigen, meldt De Telegraaf. Kidnapper Shezad Hemani heeft dit vrijdag via zijn advocaat mr. Gerard Spong aan de advocaat van moeder laten weten. India heeft de Amsterdamse politie gemeld niet mee te werken aan een arrestatie van de vader of het terugbrengen van Insiya naar Nederland (De Telegraaf)

Bekijk hier de video

Update 28 oktober 2016: De ontvoerde Insiya wordt door haar vader vastgehouden in een appartement in Mumbai, India. Dat zegt misdaadjournalist John van den Heuvel in De Telegraaf, die getuigen in India gesproken heeft. Ze zouden het 2-jarige meisje hebben gehoord en gezien in het appartement van haar oma.

Update 21 oktober 2016: Duitse media, waaronder Focus, Stern, DPA, Hamburger Morgenpost, News Deutschland, besteden aandacht aan de ontvoering van Insiya. Momenteel is de foto van Insiya groot te zien op onder meer bus- en treinstations in heel Duitsland. 

anp_foto_amber_alert_insiya_duitsland

Update 19 oktober 2016 14:50: Na de oproep van de Nederlandse Politie aan mensen in Duitsland om mee te zoeken naar de ontvoerde Insiya, is haar foto groot te zien in heel Duitsland op onder meer bus- en treinstations.

Update 19 oktober 2016 11:26: De politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden in verband met de ontvoering van Insiya Hemani. Beiden hebben de Nederlandse nationaliteit. Een verdachte is in Nederland aangehouden, de andere in Duitsland. Tevens heeft er een doorzoeking plaatsgevonden in een woning in Duitsland. Het meisje is daarbij niet aangetroffen. De oproep naar haar uit te kijken blijft dan ook onverminderd van kracht.

Update 18 oktober 2016 18:38: “We houden het echt op Duitsland. Het is een vermoeden en we willen er vanwege het onderzoek ook geen concrete informatie over geven. Duitsland is natuurlijk ontzettend groot, maar wij vinden het echt ontzettend belangrijk om haar te vinden. We hopen dat ook echt iedereen met ons mee wil kijken, ook in Duitsland”, aldus een woordvoerder van de politie in Hart van Nederland.

Update 18 oktober 13:50: De 2,5 jarige Insiya Hemani, die op donderdag 29 september ontvoerd werd uit Amsterdam, verblijft vermoedelijk in Duitsland. Dat meldt de politie. Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de ontvoering van het kind sluit niet uit dat zij op korte termijn verplaatst zal worden. Het is onbekend of zij met haar vader zal reizen of met een andere persoon. Derhalve vraagt de recherche opnieuw dringend uit te kijken naar het meisje en via 112 contact op te nemen met de politie wanneer zij ergens wordt gezien.

Update 11 oktober 2016: Moeder ontvoerde Insiya dankbaar voor meezoeken. De moeder van de ontvoerde 2,5-jarige Insiya Hemani heeft een emotionele oproep gedaan op Facebook. Daarin schrijft ze dat ze hoopt dat iedereen blijft helpen om haar dochter terug te krijgen: “Elke seconde zonder Insiya is ondraaglijk.”

Update 4 oktober 2016AMBER Alert voor ontvoerde Insiya bereikt 11 miljoen mensen. Nederland zoekt massaal naar de ontvoerde Insiya. In totaal zagen 10.850.031 mensen het AMBER Alert voor het 2,5 jarige meisje volgens Peil.nl*. De zoektocht gaat onverminderd door.

Update 4 oktober 2016: een tweede man is gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van het tweejarige meisje Insiya Hemani. Zij werd vorige week ontvoerd door haar vader en drie mannen. Naar het meisje, de vader en de derde ontvoerder wordt nog steeds gezocht, laat het Openbaar Ministerie weten.

Update 29 september 2016: één van de ontvoerders van Insiya is direct aangehouden, nadat hij door buurtbewoners werd overmeesterd. Hij raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis.

29 september 2016AMBER Alert voor Insiya Hemani (2,5 jaar) uit Amsterdam. Vanochtend is een AMBER Alert uitgestuurd voor Insiya Hemani. Het twee-jarige meisje is vanochtend om 8.15 uur vanuit een huis aan de Anfieldroad, Amsterdam, ontvoerd door drie onbekende mannen.