TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Update: Vierjarig jongetje gevonden dankzij tip over auto uit het AMBER Alert

De politie heeft zojuist een persbericht uitgestuurd over de ontvoering van een vierjarig jongetje uit Groningen.

Voor het jongetje werd eerder vandaag een AMBER Alert verstuurd. De jongen en de man die hem had meegenomen, werden later door de politie aangetroffen in Groningen, na een tip van een voorbijganger die de auto uit het AMBER Alert zag staan.

De politie bedankt iedereen voor het meezoeken.

Lees hier het hele persbericht:

Ontvoering kind geweldloos beëindigd

Laatste update: 15-06-2013 | 20:46

Groningen – De politie heeft dankzij de tip van een voorbijganger de ontvoering van een 4-jarig jongetje zaterdag in Groningen geweldloos kunnen beëindigen. De auto met daarin de man en de kleuter werd aan het begin van de avond in het centrum van Groningen door de politie tot stoppen gedwongen. De arrestatie verliep probleemloos. De 43-jarige verdachte is ingesloten, het kind verkeert in goede gezondheid.

De man had ’s middags in eerste instantie ruzie met de 33-jarige moeder van het jongetje in een woning aan de Pop Dijkemaweg in Groningen. Die ruzie escaleerde in een mishandeling van de vrouw waarbij de man, vader van het kind maar zonder formeel ouderlijk gezag, het jongetje bij de moeder wegtrok. Hij ging er daarna met de 4-jarige in de auto van de vrouw met hoge snelheid vandoor. De politie startte onmiddellijk na de melding een zoekactie waarbij gezien de ernst van de situatie onder meer Amber Alert werd ingezet als ook de social media.

De zoektocht werd bemoeilijkt omdat de rijrichting van de wagen niet bekend was. De oproep via Amber Alert en de social media leverde de politie een stroom aan tips op. Deze boden eerst onvoldoende concrete aanknopingspunten. Kort na zes uur zag een voorbijganger de gezochte auto in de Nieuweweg staan. Bij nader onderzoek bleken de 43-jarige man en het jongetje in een horecagelegenheid te zijn. Met politiewagens werd vervolgens de straat afgezet. Toen de man weer met het kind in de auto stapte en wegreed werd hij tot stoppen gedwongen. De 43-jarig verzette zich niet tegen zijn arrestatie.

Het is nog niet bekend waar de man tot aan zijn arrestatie met het jongetje is geweest. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt onder andere verdacht van het onttrekken van een kind aan het ouderlijk gezag en van mishandeling van de 33-jarige moeder.