TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Tros-Vermist Award voor initiator AMBER Alert Nederland

Frank Hoen krijgt ‘Vergeet-Me-Niet’ Award 2009 van het TROS-programma Vermist voor landelijk alarmsysteem om gekidnapte kinderen op te sporen.

Award Winnaar Frank HoenFrank Hoen, directeur van softwarebedrijf Netpresenter en initiator van het AMBER Alert systeem, kreeg dit jaar de ‘Vergeet-Me-Niet’ Award van het TROS-programma Vermist voor zijn alarmsysteem om vermiste en ontvoerde kinderen op te sporen. Presentator Jaap Jongbloed van Vermist liet vorige week Frank Hoen in een wegopbreking rijden waar hij via een AMBER-waarschuwingsbord werd geconfronteerd met zijn nominatie voor de Award.

Het Nederlandse TV-programma Vermist reikt jaarlijks de ‘Vergeet-Me-Niet’Award uit in het kader van de ‘Internationale Dag van de Vermiste Kinderen’op 25 mei. De Award is bedoeld als aanmoediging voor mensen die zich verdienstelijk maken bij het opsporen van vermiste kinderen.

In de uitzending van vrijdag 15 mei (Nederland 1, 21:55 – 22:50 uur) werd de Award uitgereikt door Corrie van Buuren, ambassadrice van Vermist. Corrie is de moeder en oma van de vermoord teruggevonden Marion en Romy van Buuren.