AMBER Alert Hannah Bereikte 89 Procent Vd Nederlanders

Recordaantal Nederlanders zag AMBER Alert baby Hannah

Een recordaantal Nederlanders heeft afgelopen maandag het uitgestuurde AMBER Alert voor de ontvoerde baby Hannah gezien. Liefst 89 procent van de Nederlanders vanaf achttien jaar kreeg het AMBER Alert onder ogen, blijkt uit onderzoek door Peil.nl. Het is bovendien de eerste keer in de geschiedenis van het vermiste kinderenalarm dat een getuige op grond van het AMBER Alert een ontvoerd kind wist te herkennen in het buitenland.

In het AMBER Alert maakte de politie foto’s van en gegevens over baby Hannah, haar biologische ouders en hun vluchtauto openbaar. De informatie blijkt vaker te zijn bekeken door vrouwen dan door mannen (respectievelijk 93 en 84 procent). Ook onder jongeren in de leeftijd van 18 tot 24 jaar was er met een percentage van 85 procent veel belangstelling voor het uitgestuurde AMBER Alert.

Volgens de politie Oost-Brabant was het AMBER Alert van doorslaggevende betekenis voor het oplossen van de dramatische kidnap die maandagochtend 26 februari om negen uur in het Brabantse Eersel was begonnen.

Baby Hannah was daar bij een supermarkt met veel geweld uit handen van haar pleegmoeder gegrist. De politie sloeg groot alarm omdat de veiligheid van het kindje in groot gevaar was. Omdat een onderzoek door de recherche en een uitgestuurd Burgernet-bericht geen resultaat opleverden, werd enkele uren later besloten het nationale vermiste kinderenalarm AMBER Alert te activeren.

Enkele uren na de lancering van het AMBER Alert, herkende een getuige op grond van de informatie in het Duitse Bad Bentheim Hannah’s biologische vader en de vluchtauto.

De Duitse politie kwam daarna in actie om de ouders te arresteren en de baby te bevrijden. Het kindje, dat in goede gezondheid verkeert, is inmiddels terug in ons land en weer onder de hoede van jeugdzorg.