Preventie

Jaarlijks raken er duizenden kinderen vermist in Nederland. Omdat voorkomen beter is dan genezen ontwikkelde AMBER Alert preventiecampagnes voor kinderen en ouders over het thema vermist raken en andere gerelateerde topics.

Preventietips voor kinderen

#CheckBeforeYouChat

In de ‘#CheckBeforeYouChat’-campagne wordt middels een TikTok challenge duidelijk gemaakt hoe makkelijk het is om de tekenen van online grooming te missen.

#GeefJezelfNietBloot

In het ‘#GeefJezelfNietBloot’-preventiefilmpje worden tips aan tieners gegeven om zich te beschermen tegen online grooming.

Samen slim met Simon

In het preventiefilmpje ‘Samen slim met Simon’ worden enkele tips aan kinderen gegeven over hoe zij zichzelf kunnen behoeden voor een vermissing of ontvoering.

Kleurplaat ‘Veilig naar school’

De kleurplaat is bestemd voor kinderen van zes tot tien jaar en leert deze jongens en meisjes spelenderwijs wat zij wel en niet moeten doen in riskante situaties. Download de kleurplaat

Preventietips voor ouders

Weet jij wat je als ouder kunt doen om je kind te beschermen tegen een vermissing of ontvoering? Speciaal voor ouders ontwikkelt AMBER Alert preventiecampagnes. Bekijk de campagnes en ontdek hoe je je kind veilig kunt houden.

Preventietips voor ouders

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder