TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Politie Flevoland meldt vondst lichaam vermiste Michael van Dijk

Politie Flevoland meldt het lichaam van de vermiste Michael van Dijk (10 jaar) te hebben gevonden in de vaart in Luttelgeest.

De politie stuurde op 1 februari een AMBER Alert uit voor de 10-jarige jongen uit Luttelgeest. Hij werd toen sinds 16:00 uur ’s middags vermist.

AMBER Alert Nederland wenst de familie, vrienden en bekenden van Michael veel sterkte toe met dit verlies, en bedankt iedereen voor het meezoeken.

Uit het persbericht van de Politie Flevoland:

Lichaam vermiste Michael van Dijk aangetroffen in Luttelgeestervaart

Noordoostpolder, 05-02-2012 . Zondagochtend 5 februari 2012 rond 09.15 uur hebben duikers van de Defensie Duikgroep het lichaam van de sinds woensdagavond vermiste Michael van Dijk uit Luttelgeest aangetroffen.

Met behulp van sonarbeelden is het slachtoffer aangetroffen nabij een steiger in de Luttelgeestervaart. De politie gaat er voorlopig vanuit dat het hierbij gaat om een noodlottig ongeval waarbij de jongen te water is geraakt en onder het ijs terecht is gekomen.

Sinds woensdagavond 1 februari jl. 18.00 uur was Michael van Dijk als vermist opgegeven door zijn familie. Politie, Brandweer, Defensie en overige hulpdiensten hebben sindsdien een grootschalige zoekactie opgezet. Speur- en reddingshonden zijn ingezet om het dorp en de wijde omgeving uit te kammen. Ook is er een helicopter met warmtecamera’s ingezet. Een Amber-Alert is uitgegeven en via verschillende media waaronder Twitter zijn mensen opgeroepen om informatie te geven en mee te kijken.