TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Nu ook AMBER Alerts verspreid via schermen Blast! Media

Bij het uitgaan van een AMBER Alert wordt voortaan de foto van het vermiste kind onmiddellijk getoond op de schermen van Blast! Media. Deze schermen bevinden zich langs invalswegen en in diverse winkelcentra.

Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland: “Bij een AMBER Alert staat de foto van het vermiste kind centraal. Wij zijn erg blij met de vertoning van AMBER Alerts op deze schermen want elk scherm kan nét het verschil maken bij een kindervermissing. Daarom roepen we andere organisaties op om het voorbeeld van Blast! Media te volgen en AMBER Alerts op hun schermen te tonen.”

Nick ten Berge, Blast! Media: “Wij vinden het belangrijk om op deze unieke manier bij te kunnen dragen aan deze sociaalmaatschappelijke informatievoorziening. De schermen hebben een gigantisch bereik. Dagelijks passeren naar schatting 200.000 mensen de schermen. Die na het passeren van dit scherm allemaal het vermiste kind op hun netvlies hebben staan.”

Een AMBER Alert wordt uitgestuurd als er een kind wordt vermist of ontvoerd en de politie vreest dat het leven of de gezondheid van het kind in gevaar is. Als de politie een AMBER Alert verstuurt, ontvangen bijna 2 miljoen personen en organisaties direct een gratis bericht, via o.a. SMS, email, sociale media en de AMBER Alert iPhone App.

Een AMBER Alert is ook te zien op schermen in o.a. het OV en winkelcentra. Andere organisaties die AMBER Alerts op de weg verspreiden, zijn de ANWB, Total, Interbest, de Koninklijke Marechaussee en natuurlijk de politie.

Heb je ook een scherm waar je AMBER Alerts op kunt tonen? Volg dit goede voorbeeld, en neem gerust contact met ons op.