TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

NS-medewerkers ‘in sneltreinvaart’ geïnformeerd bij AMBER Alert

NS-medewerkers ontvangen vanaf vandaag direct bericht op hun Railpocket-zakcomputers wanneer kind wordt vermist of ontvoerd

AMBER Alert Nederland (www.amberalertnederland.nl), het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen, maakt bekend dat NS-medewerkers vanaf vandaag direct bericht ontvangen op hun Railpocket zakcomputers wanneer er een AMBER Alert wordt uitgestuurd. De nieuwe koppeling tussen het AMBER Alert-systeem en de NS Railpockets werd uitvoerig, en met succes, getest door de NS en Netpresenter, het softwarebedrijf achter AMBER Alert Nederland.

“Het is natuurlijk geweldig nieuws dat de NS heeft besloten zijn Railpockets te koppelen aan AMBER Alert,” zegt Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland en directeur van softwarebedrijf Netpresenter. “Dagelijks werken duizenden mensen met een NS Railpocket niet alleen conducteurs, maar ook service- en veiligheidsmedewerkers van de NS. Dat zijn dus een heleboel extra ogen en oren voor de politie wanneer er een kind wordt vermist of ontvoerd.”

“De meeste NS-medewerkers zijn de hele tijd onder de mensen. Ze zien en horen van alles. Bovendien zijn onze medewerkers door de aard van hun werk getraind in het onthouden en herkennen van gezichten. Dus als een kind waarvoor de politie een AMBER Alert heeft uitgestuurd, zich straks op een station of in een trein bevindt, is de kans nu een stuk groter dat het wordt gezien en herkend,” zegt Max Ferwerda, projectmanager klant & calamiteit bij de NS.

“We hopen dat andere ondernemingen, zoals vervoersbedrijven, dit goede voorbeeld van de NS volgen. AMBER Alerts zijn ook te ontvangen op mobiele apparaten of systemen in bussen en vrachtauto’s. En koppeling van dergelijke systemen met AMBER Alert is niet tijdrovend of kostbaar. Maar wel van groot maatschappelijk belang. Want hoe meer mensen de foto van het vermiste of ontvoerde kind onder ogen krijgen, hoe groter de kans dat het kind op tijd wordt teruggevonden,” besluit Hoen.

Voorbeeld AMBER Alert op NS
Railpocket-zakcomputer
(Dit meisje wordt niet echt vermist)