NS AMBER Alert App

NS-medewerkers direct geïnformeerd over een vermist kind via de AMBER Alert app

De NS heeft haar 35.000 medewerkers aangespoord om de AMBER Alert app op hun mobiele werkplek devices, zoals smartphones en tablets, te installeren. Wanneer een kind vermist raakt, krijgt het spoorwegpersoneel hierdoor direct informatie over en een foto van het kind onder ogen. De AMBER Alert app is ook toegevoegd aan de officiële app-store van de NS.

“De meeste NS-medewerkers zijn de hele tijd onder de mensen. Ze zien en horen van alles. Bovendien zijn onze medewerkers door de aard van hun werk getraind in het onthouden en herkennen van gezichten. Dus als een kind waarvoor de politie een AMBER Alert heeft uitgestuurd, zich straks op een station of in een trein bevindt, is de kans een stuk groter dat het wordt gezien en herkend”, zegt Max Ferwerda, Ambassadeur AMBER Alert bij NS.

AMBER Alert op Railpocket

Eerder ontvingen NS-medewerkers een bericht op hun Railpocket handcomputers wanneer er een kind vermist of ontvoerd was. Omdat de Railpockets recent uit roulatie zijn gegaan, besloot de NS over te stappen naar de AMBER Alert app.

“Het werk dat AMBER Alert doet is van groot belang. We zijn dus heel blij dat we op deze manier nog steeds ons steentje kunnen bijdragen”, besluit Ferwerda.