TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Nieuwe reclamemasten Interbest voor AMBER Alert: ‘Duizenden extra ogen op de weg’

Honderdduizenden extra automobilisten zoeken mee naar vermiste kinderen

Met de digitalisering van nog eens drie reclamemasten heeft Interbest het bereik van AMBER Alert opnieuw aanzienlijk vergroot. Voortaan worden AMBER Alerts ook getoond op gigantische digitale reclamemasten langs de Ring Amsterdam, Rotterdam Van Brienenoordbrug A16 en langs de A1 ter hoogte van Amersfoort.

‘Nu ook deze schermen live staan, kunnen honderdduizenden extra automobilisten per dag bereikt worden. Hoofzakelijk inwoners van de randstad maar omdat wij Nederlanders opvallend mobiel zijn verspreid dat bereik zich razendsnel en verbazingwekkend ver. En dat is precies de bedoeling van een AMBER Alert ‘ aldus Ton van Aar, Key Accountmanager bij Interbest.

Eerder toonde Interbest al AMBER Alerts op diverse andere plaatsen in Nederland.* Deze reclamemasten bevinden zich bij Delft langs de A13, Schiphol A4 en langs de A12 ter hoogte van Utrecht.

Een AMBER Alert wordt uitgestuurd als er een kind wordt vermist of ontvoerd en de politie vreest dat het leven of de gezondheid van het kind in gevaar is. Als de politie een AMBER Alert verstuurt, ontvangen ruim 2 miljoen personen en organisaties direct een gratis bericht, via o.a. SMS, email, sociale media en de AMBER Alert App.

Een AMBER Alert is ook te zien op schermen in o.a. het OV en winkelcentra. Andere organisaties die AMBER Alerts op de weg verspreiden, zijn de ANWB, Total, de Koninklijke Marechaussee en natuurlijk de politie. Hierdoor ligt het werkelijke bereik van een AMBER Alert nog hoger. Zo zagen bijna 12 miljoen Nederlanders het laatste AMBER Alert.**

Heb je ook een scherm waar je AMBER Alerts op kunt tonen? Volg dit goede voorbeeld, en neem gerust contact met ons op of kijk opamber.nl/zoekmee.

*Lees hier meer over de aanmelding van Interbest (oktober 2012).
** Bron: Peil.nl, april 2014