Centercom AA 1024x512 Header

AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts op schermen in alle grote Nederlandse supermarkten

Vanaf vandaag zullen AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts ook te zien zijn op meer dan 500 digitale schermen in de grootste supermarkten van Nederland. Dankzij een samenwerking met schermen-exploitant Centercom worden de klanten van o.a. JUMBO, Albert Heijn, PLUS, Coop en Spar gealarmeerd bij een urgente kindervermissing. Goed voor maar liefst vijf miljoen impressies per week.

De schermen van Centercom zijn te vinden in maar liefst 383 steden in Nederland. Naast schermen in supermarkten, beheert de organisatie ook verschillende screens in drukbezochte horecagelegenheden. Ook deze schermen zullen ingezet worden in de zoektocht naar vermiste kinderen in gevaar.

“Centercom is met haar digitale netwerken in supermarkten en horecagelegenheden, in totaal ruim 750 locaties, de samenwerking aangegaan met AMBER Alert”, zegt Junin Boerma, directeur van Centercom. “Nog nooit eerder is gerealiseerd dat deze samenwerking via Programmatic Digital Out of Home tot stand komt. Met behulp van Sage + Archer is het technisch mogelijk gemaakt dat AMBER Alert via deze methode beschikking heeft over de digitale netwerken van Centercom. Op deze manier kan AMBER Alert kortstondig inbreken op de geplande content voor een noodbericht. Uiteraard met als doel dat wanneer nodig AMBER Alert nog effectiever, sneller en meer mensen kan bereiken als er een kind vermist wordt. Op deze manier wil Centercom graag bijdragen met de mogelijkheden die digitale buitenreclame biedt.”

Benieuwd hoe jouw organisatie kan bijdragen? Kijk dan snel hier.