Foto: Frank Hoen, Mede- Oprichter AMBER Alert Nederland En Mevr. Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel En Seksueel Geweld Tegen Kinderen

Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld Tegen Kinderen bezoekt AMBER Alert Nederland

Op 27 November brengt Mevrouw Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, een bezoek aan het kantoor van AMBER Alert Nederland in Beek.

Tijdens haar bezoek kreeg de Nationaal Rapporteur inzicht in de activiteiten van AMBER Alert Nederland. Zo werd onder andere gesproken over het verbeteren van de identificatie en opsporing van urgent vermiste kinderen en de gerichte inzet van delen van het AMBER Alert systeem voor urgente kindervermissingen.

Corinne Dettmeijer is sinds 1 oktober 2006 Nationaal Rapporteur Mensenhandel. In 2009 werd aan haar mandaat het rapporteurschap op het gebied van Kinderpornografie toegevoegd, dat in 2012 werd vervangen en verbreed naar het gehele terrein van Seksueel Geweld tegen Kinderen.

 

Foto: Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland en Mevr. Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen