TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
Amber Alert Zorgen Over Aanbesteding Rtl Nieuws

“Ik maak me grote zorgen over de opsporing van vermiste kinderen in dit land”

Het AMBER Alert-systeem, waarmee vorig weekend nog de Schiedamse jongen Abdullah werd gered, is binnenkort misschien niet meer. De politie wil het landelijke vermiste kinderenalarm namelijk gaan aanbesteden, met alle mogelijke gevolgen van dien. Volgens specialisten is zo’n aanbesteding echter helemaal niet nodig. In een nieuwsuitzending van RTL Nieuws uit AMBER Alert-oprichter Frank Hoen zijn zorgen.

“Ik maak me grote zorgen over de toekomst van de opsporing van vermiste kinderen in ons land”, aldus Hoen. “AMBER Alert werkt, dat is al meermaals bewezen. Recentelijk zelfs nog met de vermissing van Abdullah. Ik hoop dat de politieleiding geen overhaaste beslissingen neemt wanneer het gaat over de levens van jongens en meisjes in Nederland”, aldus Hoen.

Enorm succes dankzij burgers en organisaties
AMBER Alert is in negen jaar tijd ongelooflijk gegroeid en kost bijna niks door de gratis medewerking van duizenden organisaties. Bij een AMBER Alert worden maar liefst 12 miljoen burgers bereikt doordat informatie over het vermiste kind razendsnel via reclameschermen, social media, apps, snelwegborden, websites, SMS, e-mail, tv en radio wordt verspreid. Sinds de oprichting in 2008 is het AMBER Alert-systeem al meer dan 1000 keer ingezet door de Politie. In 92 procent van de gevallen werd het vermist kind teruggevonden.