TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Live blog AMBER Alert Hania (12): Hania ongedeerd aangetroffen

Laatste update: vrijdag 28 juni, 20:25u

De politie Rotterdam heeft vrijdagavond bekendgemaakt dat Hania (12) ongedeerd is aangetroffen in een hotel in haar woonplaats. De Amerikaanse verdachte naar wie de politie op zoek was, is aangehouden. Nadere details over het verloop van de kinderverdwijning en de rol van de Amerikaan ontbreken nog.

Voor Hania werd in de nacht van donderdag op vrijdag een AMBER Alert verspreid. Het meisje was niet meer van school thuisgekomen en werd voor het laatst gezien in Rotterdam-Crooswijk.

Het AMBER Alert werd om 3.20 uur in de nacht van donderdag op vrijdag op verzoek van de politie uitgestuurd. Mensen die zich hebben afgemeld voor nachtelijke alerteringen kregen het bericht vanaf 07.15 uur toegestuurd.

AMBER Alert Nederland bedankt iedereen die naar het meisje heeft uitgekeken en de berichten heeft gedeeld. De politie hoopt dat media en burgers vanaf nu de berichtgeving zullen verwijderen of anonimiseren.


Update 16:00: AMBER Alert voor Hania massaal verspreid

Het AMBER Alert dat sinds donderdagnacht actief is voor de vermiste Hania (12) uit Rotterdam, is overal in het land te zien op onder meer schermen, masten en pinautomaten.

Zo wordt de alarmoproep momenteel vertoond op de luchthavens Schiphol Airport, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, in duizenden tankstations van Shell, Avia, Tamoil, Lukoil en Total en langs diverse auto- en autosnelwegen in Nederland.

Verder is het alerteringsbericht zichtbaar bij ruim vijfhonderd supermarkten van AH, Plus en Jumbo. Wie gaat pinnen, heeft eveneens een grote kans op het AMBER Alert te stuiten: inmiddels gaat het om ruim elfhonderd betaalautomaten die het alert vertonen.

Alle NS-medewerkers hebben de oproep in een app binnengekregen, ook zijn er diverse busmaatschappijen die met AMBER Alert Nederland samenwerken om de melding verder te verspreiden. Op diverse websites zoals Buienradar en OV9292 is het alerteringsbericht eveneens te vinden.

De politie verzoekt de bevolking dringend uit te kijken naar de tiener die donderdagmiddag rond 12.30 uur voor het laatst in Rotterdam-Crooswijk werd gesignaleerd. Het meisje heeft halflang donker haar en droeg toen zij verdween een witte jurk met bloemenpartroon, een witte legging, witte schoenen, een zwart jasje en een roze rugzak.

Vermoedelijk is Hania nu in het bijzijn van een Engelssprekende man, van wie de politie inmiddels foto’s openbaar heeft gemaakt.

Het onderzoeksteam heeft al veel klasgenoten van Hania gesproken. De politie roept kinderen die nog niet alles hebben verteld of misschien nog niet met de recherche hebben gepraat op om contact op te nemen. Ook wordt ouders van vriendinnetjes en vriendjes van het meisje gevraagd om bij hun kind te informeren naar de mogelijke verblijfplaats van Hania.

Alle informatie, hoe weinig ook, kan belangrijk zijn om het kind te kunnen traceren.

Wie meer weet over Hania en/of de Engelssprekende man, kan met de politie bellen via 0800-6070. Vanzelfsprekend zijn ook anonieme tips welkom.


Update 14:37u: Hania mogelijk bij Engelssprekende man

Het sinds donderdag vermiste, Rotterdamse meisje Hania voor wie vannacht een AMBER Alert is uitgestuurd, bevindt zich vermoedelijk in het bijzijn van een Engelssprekende man. De politie heeft inmiddels een foto van hem verspreid.

Ondanks onafgebroken inspanningen heeft het onderzoeksteam de twaalfjarige tiener nog niet gevonden. De politie maakt zich grote zorgen om Hania’s veiligheid.

Toen het meisje verdween, droeg zij een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

De politie roept mensen dringend op om uit te kijken naar Hania en de man op de foto. Heeft u hem en/of Hania gezien, bel de politie via 0800-6070 of 112.


Update 14:00u: AMBER Alert vannacht al verspreid

Het AMBER Alert voor de vermiste Hania (12) is in de nacht van donderdag op vrijdag op verzoek van de Rotterdamse politie gelanceerd.

Dat gebeurde vanaf 3.20 uur. Vanwege het late tijdstip is de alertering alleen verspreid onder mensen die de signalering voor de nacht hebben geactiveerd. De overige sms-alerteringen zijn vanaf vrijdagmorgen 07.15 uur uitgestuurd. Vanaf dat moment zijn ook de pushberichten van de Amber Alert-app uitgezonden.

Inmiddels bestaat het vermoeden dat Hania, die donderdagmiddag na schooltijd vermist raakte en het laatst werd gezien om 12.30 uur in de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk, bij een Engelssprekende man is.

De politie maakt zich grote zorgen om haar veiligheid. Mensen die weten waar Hania en/of de Engelssprekende man zijn, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070 of 112.