TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Landelijke posterwedstrijd van start

AMBER Alert Nederland, het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen, staat vandaag stil bij de internationale Dag van AMBER Alert. De organisatie doet dit onder andere met de start van een landelijke posterontwerpwedstrijd voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

13 januari is wereldwijd de Dag van AMBER Alert – een dag gericht op voorlichting geven over AMBER Alert, vooral op scholen. Deze dag is gekozen omdat op 13 januari 1996 de toen 9-jarige Amber Hagerman werd ontvoerd en vermoord. Deze tragische gebeurtenis leidde uiteindelijk tot de totstandkoming van het AMBER Alert systeem, dat daarom ook haar naam draagt.

Ook AMBER Alert Nederland richt zich op deze Dag van AMBER Alert op het informeren van kinderen. “Vandaag starten we een landelijke posterwedstrijd. We roepen alle kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud op om een poster te ontwerpen voor AMBER Alert. Dat kan een poster zijn met tips, een oproep om je aan te melden, een speurpuzzel naar het vermiste kind – wat je maar denkt dat de aandacht trekt,” aldus Frank Hoen, directeur van Netpresenter, oprichter en tevens hoofdsponsor van AMBER Alert Nederland.”Deze poster moeten ze op school of bijvoorbeeld voor het raam ophangen. En daarnaast een foto, een kopie of een scan opsturen naar AMBER Alert Nederland. Op 13 maart maken we de maker van de mooiste poster bekend. Niet alleen krijgt de winnaar een leuke prijs, maar de winnende poster wordt ook opgehangen bij het Landelijk bureau vermiste personen van het Klpd.”

“Samen met Basisschool Sint Martinus in Beek hebben we de afgelopen weken al een posterontwerpwedstrijd gehouden. Carlo Schippers, initiatiefnemer van AMBER Alert voor het Korps landelijke politiediensten, heeft voor de vakantie met de kinderen van groep 7 gesproken over AMBER Alert. Naar aanleiding daarvan zijn de kinderen van deze groep posters gaan tekenen voor AMBER Alert. Zoals de poster die wij het mooiste vonden: die van Anne en Alicia. Hun poster laat goed zien hoe je AMBER Alerts kunt ontvangen en roept echt op tot actie! We hopen dat veel kinderen dat zien, en denken: dat kan ik ook!” vervolgt Hoen.

Winnende Poster Basisschool Sint Martinus in Beek