Stefan Hulman - directeur van 9292 en vrijwilliger bij de politie

“Wij helpen mee met de verspreiding van AMBER Alerts omdat we als bedrijf tevens een maatschappelijke rol willen vervullen.” In de serie #IkZoekMee vertelt Stefan Hulman, directeur van 9292 REISinformatiegroep over zijn betrokkenheid bij AMBER Alert en de samenleving. Dat gaat zelfs zo ver, dat de Rotterdamse CEO zijn driedelig grijs geregeld verruilt voor het politie-uniform.

‘IEDEREEN SNAPT HOE DRAMATISCH EEN KINDERVERMISSING IS’

Van onze AMBER Alert verslaggever
“De wanhoop en angst bij ouders van een vermist kind, is groot. Tijdens mijn diensten als vrijwillig politieambtenaar kom ik af en toe met zulke dramatische zaken in aanraking. Vaak blijkt snel in welke richting we als politie moeten zoeken. Maar bij sommige vermissingen is onduidelijk waar het kind is en kan er sprake zijn van levensgevaar. Iedereen begrijpt hoe belangrijk het dan is om zo’n kinderverdwijning zo snel mogelijk onder een zo groot mogelijk publiek bekend te maken.”

Aan het woord is Stefan Hulman (51), algemeen directeur van 9292 REISinformatiegroep en in zijn vrije tijd actief als vrijwillig politieambtenaar bij de Regionale Eenheid Rotterdam.

Zijn bedrijf is een belangrijke partner voor AMBER Alert Nederland. Zodra wij op verzoek van de politie een AMBER Alert of een Vermist Kind Alert uitsturen, neemt 9292 het vermissingsbericht onmiddellijk en automatisch op zijn app en website over.

Met drie miljoen reisadviezen per dag, betekent deelname door 9292 dat een verstuurd AMBER Alert of Vermist Kind Alert door heel wat extra ogen wordt gezien. Iedereen die op het moment dat een opsporingsbericht uitstaat via de website of app van 9292 informatie opvraagt, wordt eerst met de foto en gegevens van een verdwenen jongen of meisje geconfronteerd.

Stefan Hulman: “De politie heeft veel baat bij maatschappelijke partners die bijdragen in het zoeken naar spoorloze kinderen. Ik wil andere bedrijven graag oproepen om mee te doen aan het overnemen van AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts. Plaats die berichten op je website. Dat kost niet veel moeite of geld en is erg belangrijk. Alle kleine beetjes helpen als een kind onder gevaarlijke omstandigheden zoek is.”

Hulman noemt het vanzelfsprekend dat 9292 die maatschappelijk rol vervult. “Ook tijdens zakelijke besprekingen met collega’s van andere bedrijven probeer ik het partnerschap met AMBER Alert eigenlijk altijd wel even te promoten”, zegt hij.

Zijn betrokkenheid komt voort uit de contacten die Hulman als voormalig wethouder in Rotterdam en toenmalig burgemeester van Ridderkerk en Den Helder met politie en justitie onderhield. “Ik vind politiewerk mooi werk”, vervolgt hij. “Belangrijk werk ook, waarvoor ik altijd veel waardering heb gehad. Bovendien miste ik de contacten met de politieorganisatie. Daarom heb ik me als politieambtenaar laten opleiden en ben ik in mijn vrije tijd regelmatig in blauw op straat te vinden.”

Daar komt veel op Hulman en zijn collega’s af. “Surveilleren, zichtbaar zijn in donkere dagen om overvallers en inbrekers te ontmoedigen, winkeldieven aanhouden, verkeerscontroles uitvoeren maar ook bijdragen aan de directe hulpverlening. Dan komen er nare dingen tevoorschijn. Zo ook kinderverdwijningen. We weten allemaal van eerdere zaken in de media hoe vreselijk de onzekerheid voor ouders van vermiste kinderen is. Als politieman probeer ik voor mensen in nood het verschil maken. En als directeur van een groot bedrijf neem ik eveneens graag een beetje extra zorg voor de samenleving en mijn omgeving op me.”

Ik zoek mee

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder