TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Twaalf jaar is de blonde tiener Milly uit Dordrecht als ze vermist raakt; een drama dat het hele land zal gaan bezighouden.

Het is woensdagvond 10 maart, 2010. Het meisje en haar moeder babbelen nog even telefonisch met elkaar.

Het is de laatste keer dat Milly’s moeder haar dochter zal spreken. Als de Dordrechtse vrouw na haar werk en het boodschappen doen tegen half zeven thuis komt, staat de televisie aan. Maar Milly is niet in huis.

Aanvankelijk maken de ouders zich geen zorgen. Milly is vast bij een vriendin, denken zij. Als het acht uur is geweest en het meisje haar telefoon niet opneemt, vertrouwt het echtpaar het niet meer. Bezorgd nemen zij contact op met de politie. Agenten arriveren snel en praten uitgebreid met Milly’s vader en moeder.

In de uren die volgen wordt naarstig naar de tiener gezocht. Toch blijft het een raadsel waar Milly zich bevindt. Op verzoek van de politie gaat er donderdag dan ook een Amber Alert uit voor de vermiste puber. Milly’s ouders zijn wanhopig en wenden zich tot de media. “We missen ons kind verschrikkelijk en willen haar terug”, zeggen zij. “Help ons! Zonder Milly zijn we niet compleet.”

Het mag niet meer baten. Een paar dagen later vindt de politie Milly’s stoffelijk overschot. Het is begraven in de tuin van een buurman, politieagent Sander V. Vastgesteld wordt dat V. het meisje heeft omgebracht.

Jaren later vertellen Milly’s ouders dat zij hebben leren leven met het verlies van hun kind. 10 maart blijft voor hen een verdrietige en erg moeilijke dag. De nabestaanden geven een gedichtje vrij dat Milly ooit schreef voor iemand die nota bene ook een kind verloor:

Verlies niet de hoop
Nee, maak je geen zorgen
En kijk uit naar morgen
Want het leven gaat door
Het is nog niet over of voorbij
De sterkste in deze strijd dat ben jij