TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

jayden

De ontvoering van een kleine jongen uit Groningen op zaterdag 15 juni 2013 is een in potentie gevaarlijke en zeer onrustbarende zaak.

De dan vierjarige Jayden blijkt tijdens een hevige ruzie te zijn meegenomen door zijn vader. Het baart de politie grote zorgen dat de man Jaydens moeder eerst ernstig heeft mishandeld.

Omdat gevreesd wordt voor het leven en de gezondheid van de ontvoerde kleuter sturen we een landelijk Amber Alert uit zodat heel Nederland in een rap tempo op scherp staat.

Ook het kenteken van de blauwe VW Golf waarin Jayden door zijn vader is ontvoerd, verschijnt op matrixborden boven snelwegen. In de Duitse grensgebieden krijgen mensen het Amber Alert eveneens onder ogen.

We hadden niet kunnen bedenken hoe succesvol dit Amber Alert zou verlopen. Nog geen uur later herkent een voorbijganger die het vermissingsbericht met Jaydens foto heeft gezien, het jongetje in het centrum van Groningen. Hij belt de politie en meldt daar: “Bizar! Ik heb het kind gevonden!”

De politie komt onmiddellijk in actie. Enkele agenten nemen op onopvallende wijze poolshoogte in het aangewezen gebied. Zij ontdekken dat Jayden en zijn vader in een kroeg zijn. Om geen enkel risico te nemen, zet de politie de straten rond het café af.

Dan wordt gewacht tot de vader met Jayden naar buiten komt, in zijn auto stapt en wegrijdt. Iets verderop kunnen politiemensen de VW Golf klem rijden. De politie bevrijdt de kleuter tijdens een snelle actie. Het jongetje heeft geen schrammetje, zijn moeder kan hem kort daarop weer veilig in de armen sluiten.

Je hoeft geen politie-agent te zijn om het leven van een vermist kind te redden, meld je nu aan!