TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Voor wie nog twijfelt aan het nut van ons landelijk alarmsysteem dit verhaal over een vermiste jongen uit Spijkenisse.

De toen negenjarige David moet donderdag 27 januari 2011 tussen de middag thuis komen om een boterham te eten. Maar de jongen is er niet. Zijn ouders raken erg ongerust en stappen naar de politie. Uur na uur gaat voorbij en nog steeds is David in geen velden of wegen te bekennen.

Omdat de politie geen idee heeft waar het ventje is gebleven, gaan we over tot het uitsturen van een Amber Alert. Dat blijkt een juiste beslissing want de kleine Spijkenisser is allang niet meer in zijn woonplaats.

Maar liefst 150 kilometer verderop, ter hoogte van Deurne, doet NS-conducteur Ron Spooren tijdens zijn ronde door de trein een belangrijke ontdekking. In een van de coupés ligt een jongen moederziel alleen te slapen. Spooren krijgt argwaan, kijkt nog eens goed naar het kind en herkent het mannetje dan van het Amber Alert dat hij eerder op zijn NS-zakcomputer en privé-gsm heeft ontvangen.

In afwachting van de politie ontfermen Spooren en zijn collega’s zich over David die in verkeerde handen had kunnen vallen of hopeloos verdwaald had kunnen raken. “Ik ben heel blij voor hem dat hij weer bij zijn ouders is en dat alles goed gaat met die knul”, zegt de treinconducteur na afloop.

Ook Davids ouders in Spijkenisse kunnen hun geluk niet op als zij weer met hun zoon herenigd zijn. “Heel erg fijn! We willen iedereen ons geholpen heeft hartelijk bedanken”, is hun reactie.

Henk van der Velde van de politie Rotterdam Rijnmond legt eveneens een verklaring af. “Het Amber Alert heeft in deze zaak geweldig geholpen. We zijn er uiteraard bijzonder tevreden mee.”

Wil jouw organisatie ook meezoeken naar vermiste kinderen? Meld je organisatie nu aan voor AMBER Alert!