TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
Download App 1008×608

Extra aandacht vermissing 14-jarig meisje AMBER Alert netwerk

Op zondag 24 mei 2015 heeft de politie extra aandacht gevraagd voor de vermissing van een 14-jarig meisje uit Hardinxveld. Met behulp van AMBER Alert is een lokaal sms-bericht uitgestuurd naar specifieke doelgroepen in de regio Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Flevoland. 

Specifieke doelgroepen zoals politiediensten en openbaar vervoerders in de regio zijn gevraagd op de uitkijk te staan. Het is voor het eerst dat AMBER Alert een lokaal sms-bericht uitstuurt voor een urgente vermissing. Dit leidde tot de vondst van het 14-jarige meisje op maandag 25 mei. Voor de vermissing van het meisje is geen landelijk AMBER Alert uitgestuurd.

Vermissingen bij jou in de buurt

Enkele tientallen keren per jaar vraagt de politie aandacht voor een kindervermissing bij jou in de buurt, bijvoorbeeld via Facebook en Twitter. Hoe meer mensen op de hoogte zijn en helpen zoeken, hoe groter de kans dat het kind in goede gezondheid wordt teruggevonden. Door samenwerkingen met onder andere NU.nl en Storeplay vergroot AMBER Alert Nederland het bereik voor urgente vermissingen bij jou in de buurt.

AMBER Alert Nederland roept organisaties op dit voorbeeld te volgen. Wil jij of je organisatie helpen bij het verspreiden van vermissingen bij jou in de buurt,  neem dan contact op met AMBER Alert Nederland: [email protected]