AA Eindhoven247 CityBeacon 02

Eindhoven helpt AMBER Alert in de zoektocht naar vermiste kinderen

Dankzij de samenwerking met Eindhoven247 worden AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts nu getoond op 38 schermen op interactieve informatiezuilen in het centrum van Eindhoven en op 10 grote led-schermen aan de invalswegen. Hierdoor staat de stad binnen no-time op scherp bij een urgente kindervermissing.

“Deze samenwerking vergroot de kans dat vermiste kinderen uit Eindhoven en omgeving gevonden worden’, zegt Frank Hoen, medeoprichter van AMBER Alert Nederland. “Hartelijk dank aan Eindhoven 247 en Gemeente Eindhoven voor de inspanningen die ze leveren om Nederland veiliger te maken. We roepen andere steden en gemeenten op om het voorbeeld van Eindhoven te volgen.”

Succesvol AMBER Alert

De interactieve informatiezuilen, Citybeacons genaamd, en grote led-schermen bereiken wekelijks negentig procent van de weggebruikers en voetgangers in het centrum van Eindhoven. Afgelopen week kregen de Eindhovenaren al het AMBER Alert voor het vijftienjarige meisje uit Berghem in hun stad te zien. De tiener werd dankzij het AMBER Alert in goede gezondheid teruggevonden.

“Het is fijn dat wij weer een functie aan de Citybeacons en de led-schermen kunnen toevoegen”, vindt Richard Ponjee, manager bij Eindhoven247. “Op deze manier vergroten wij het bereik van een AMBER Alert en hopen wij bij te dragen aan het terugvinden van het vermiste kind.”

Meer en meer organisaties sluiten zich aan bij AMBER Alert. Heeft jouw organisatie ook schermen ter beschikking? Of kan uw organisatie op een andere manier bijdragen? Word dan AMBER Alert partner. Samen staan we sterker in de zoektocht naar vermiste kinderen!

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder