TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

AMBER Alerts nu ook te zien op scherm Machine Verhuur Barneveld

Bij het uitgaan van een AMBER Alert worden nu automatisch foto’s van het vermiste of ontvoerde kind getoond op het scherm van Machine Verhuur Barneveld (MVB). Dagelijks passeren ruim 65.000 automobilisten dit scherm dat te vinden is langs de A1 tussen Hoevelaken en Apeldoorn.

Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland: “Wij zijn blij met de aanmelding van MVB – dit zijn weer duizenden mensen die bij een AMBER Alert direct een foto van het kind onder ogen krijgen. We roepen andere organisaties in Nederland op om hun voorbeeld te volgen, en mee te zoeken naar vermiste kinderen, want ieder paar ogen telt als een kind vermist of ontvoerd is.”

Een AMBER Alert wordt uitgestuurd als er een kind wordt vermist of ontvoerd en de politie vreest dat het leven of de gezondheid van het kind in gevaar is. Als de politie een AMBER Alert verstuurt, ontvangen bijna 2 miljoen personen en organisaties direct een gratis bericht, via o.a. SMS, email, sociale media en de AMBER Alert iPhone App.

Een AMBER Alert is ook te zien op schermen in o.a. het OV en winkelcentra. Andere organisaties die AMBER Alerts op de weg verspreiden, zijn de ANWB, Total, de Koninklijke Marechaussee en natuurlijk de politie.

Heb je ook een scherm waar je AMBER Alerts op kunt laten zien? Wil je hun goede voorbeeld volgen, neem gerust contact met ons op.