TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
10 Jaar AA

AMBER Alert zijn wij én ben jij

In 2018 vieren we ons tienjarig jubileum. Wat ooit begon als een idee om met communicatiesoftware verdwenen jongens en meisjes op te sporen, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste burgerbeweging van Nederland. Nu het nieuwe jaar snel nadert, kijken we vol trots terug op het voorbije decennium en met enthousiasme vooruit naar de toekomst.

“Ooit lanceerden we op eigen kosten een technisch systeem en stond de teller van het aantal deelnemers op nul”, zegt Frank Hoen, Voorzitter Raad van Bestuur Stichting AMBER Alert. “Nu zijn we een hechte community van burgers en het grootste initiatief op het gebied van burgerparticipatie. Liefst drie miljoen Nederlanders zijn onze ogen bij een kindervermissing. Een AMBER Alert komt in ons land indirect bij ruim twaalf miljoen mensen onder de aandacht.”

Grote organisaties doen grootse dingen

Steeds meer bedrijven en organisaties stappen bij AMBER Alert aan boord en slaan de handen ineen om vermiste kinderen op te sporen. Op verschillende manieren stellen onze partners hun kennis en technologie beschikbaar om samen met AMBER Alert en miljoenen aangemelde burgers verdwenen kinderen weer snel terug te vinden. Of je nu langs een reclamemast langs de A5 in Amsterdam rijdt, bij een Shell tankstation tankt of door je Facebooktijdlijn scrolt, dankzij onze partners is AMBER Alert overal.

Van buurtsuper tot internationale luchthaven

Ook op technisch vlak hebben we de afgelopen tien jaar niet stilgezeten. Dagelijks wordt hard gewerkt om het AMBER Alert-systeem nog beter te maken. Dat moet ook als je 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staat om kinderlevens te redden. Intussen zijn we groot genoeg om internationaal kinderen op te sporen, maar kan ons platform ook heel gericht regionaal ingezet worden.

Ieder vermist kind is er eentje te veel

Ook de komende jaren blijven we ons, samen met onze community, elke dag opnieuw inzetten om je kind, kleinkind, nichtje of buurjongen weer veilig terug thuis te brengen. Want ieder vermist kind is er eentje te veel.

Bekijk hier een mooie terugblik op tien jaar AMBER Alert in Nederland en een vooruitblik op de toekomst.