AMBER Alert Gaat Nieuw Partnerschap Aan Met True

AMBER Alert-website krachtiger dan ooit

Boost voor vermiste kinderenalarm dankzij True

De website van AMBER Alert is krachtiger dan ooit sinds de kosteloze steun van de nieuwe hostingpartner True. Het Amsterdamse IT-bedrijf True houdt het AMBER Alert-platform, waaronder de website van het vermiste kinderen-alarm, 24 uur per dag en zeven dagen per week in de lucht. Wanneer een kind vermist raakt, is de AMBER Alert-website voortaan in staat honderd keer zoveel pageviews te verwerken als Nederlandse topwebsites.  

De hoofdwebsite www.amberalert.nl kan elke seconde moeiteloos 14.000 pageviews incasseren. De speciale website die wordt ingezet bij een AMBER Alert of Vermist Kind Alert, heeft met de steun van True een capaciteit van zelfs 125.000 pageviews per seconde gekregen. Dat zijn liefst 7,5 miljoen pageviews per minuut.

“De AMBER Alert-website is berekend op in totaal 36 miljard pageviews per maand. Dat is honderd keer meer dan het aantal maandelijkse pageviews van de meest bezochte nieuwswebsite en webshop van Nederland”, zegt Olaf van Veen, commercieel directeur van True.

Een gigantische technische operatie
Wanneer de politie vreest dat het leven van een ontvoerd of vermist kind gevaar loopt, wordt een AMBER Alert uitgestuurd. Met één druk op de knop wordt het volledige AMBER Alert-systeem operationeel en zijn gegevens over en foto’s van een spoorloos kind razendsnel door heel Nederland te zien. De verspreiding verloopt via reclameschermen, sociale media, snelwegborden, websites, SMS, e-mail, grote apps en radio- en tv-zenders. Op deze manier worden met een AMBER Alert ruim twaalf miljoen Nederlanders en duizenden organisaties op scherp gezet in de zoektocht naar een vermist of ontvoerd kind.

“Als het leven van een kind op het spel staat, moet de vermissing zo snel mogelijk bij zoveel mogelijk burgers onder de aandacht komen”, zegt Frank Hoen, medeoprichter van AMBER Alert. “Uiteraard is het lanceren van een AMBER Alert een gigantische, technische operatie. Dankzij True zijn wij 24/7 paraat om vermiste kinderen snel weer thuis te brengen.”

Ook over de grens kinderlevens redden
Met de nieuwe infrastructuur is AMBER Alert niet alleen in staat om snel te reageren op onvoorspelbare situaties bij kindervermissingen, maar ook op innovaties en schaalvergroting: “Het platform biedt ons de mogelijkheid om te blijven groeien. Kinderontvoerders stoppen niet bij grenzen. Kijk maar naar de recente verdwijning van baby Hannah, die door haar ouders werd meegenomen naar Duitsland. Het AMBER Alert werd door onze partners over de landsgrenzen heen gedeeld, waardoor dit meisje veilig en wel kon worden teruggevonden. De komende jaren willen we daarom ook over de grens ons netwerk verder vergroten”, aldus Hoen.

Meezoeken, meebouwen, mee innoveren
Samen met True stellen duizenden AMBER Alert-partners hun kennis en technologie op verschillende manieren belangeloos beschikbaar om verdwenen jongens en meisjes terug te vinden. Juist door de betrokkenheid van zoveel organisaties is het AMBER Alert-platform zo omvangrijk en vooruitstrevend.