Anne Coenen Politie Oost Nederland

Peuter en zijn moeder in goede gezondheid aangetroffen dankzij tip via AMBER Alert

Het jongetje en zijn moeder, waarvoor  een AMBER Alert werd uitgestuurd, zijn beide in goede gezondheid aangetroffen. Het tweetal werd teruggevonden in een hotel in Duitsland. 

’s Ochtends vertrok de moeder met haar zoontje met onbekende bestemming. Omdat de politie zich ernstige zorgen maakte om het welzijn van moeder en kind werd er middels een AMBER Alert groot alarm geslagen. Dezelfde nacht werd het tweetal gezond en wel in Duitsland aangetroffen naar aanleiding van goed speurwerk en een tip van iemand die het AMBER Alert had ontvangen.

AMBER Alert
Een AMBER Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de Nederlandse politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Gemiddeld 1-2 keer per jaar stuurt de politie een AMBER Alert uit voor een ontvoerd of vermist kind in direct levensgevaar.

Met behulp van een AMBER Alert verandert het hele land in één grote opsporingsposter. Het hele systeem wordt dan ingezet en bereikt daarbij snel ruim 12 miljoen mensen (Peil.nl). Zo worden er bijvoorbeeld reclameschermen, snelwegborden, websites, SMS en e-mail gebruikt en wordt het AMBER Alert uitgezonden op radio en tv.  Ook grote landelijke apps, zoals 9292.nl, AMBER Alert, Politie en Google Waze nemen automatisch de melding over. Zelfs iedere Facebook-gebruiker in Nederland ontvangt een bericht. Op die manier wordt de kans op een goede afloop enorm vergroot.

Een AMBER Alert kan op verzoek van de Politie via AMBER Alert Europe tevens in het buitenland worden overgenomen.

 

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder