TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Eenjarige jongen en zijn moeder uit Ede in goede gezondheid aangetroffen dankzij tip via AMBER Alert

Het eenjarige jongetje en zijn moeder uit Ede, waarvoor op vrijdag 13 december een AMBER Alert werd uitgestuurd, zijn beide in goede gezondheid aangetroffen. Afgelopen nacht rond 03.00 uur vonden agenten moeder en zoontje in een hotel in Düsseldorf in Duitsland. 

Vrijdag, 13 december vertrok de moeder met haar zoontje met onbekende bestemming vanuit Ede. Het jongetje en zijn moeder zouden voor het laatst zijn gezien in Utrecht op vrijdagochtend. Omdat de politie zich ernstige zorgen maakte om het welzijn van moeder en kind werd er middels een AMBER Alert groot alarm geslagen .

Vrijdagnacht werd het tweetal gezond en wel in Duitsland aangetroffen naar aanleiding van goed speurwerk en een tip van iemand die het AMBER Alert had ontvangen.

Lees hier meer over de afloop van de zaak: https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/14/02-update-amber-alert-novan-en-moeder-in-goede-gezondheid-aangetroffen.html 

AMBER Alert
Een AMBER Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de Nederlandse politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Gemiddeld 1-2 keer per jaar stuurt de politie een AMBER Alert uit voor een ontvoerd of vermist kind in direct levensgevaar.

Met behulp van een AMBER Alert verandert het hele land in één grote opsporingsposter. Het hele systeem wordt dan ingezet en bereikt daarbij snel ruim 12 miljoen mensen (Peil.nl). Zo worden er bijvoorbeeld reclameschermen, snelwegborden, websites, SMS en e-mail gebruikt en wordt het AMBER Alert uitgezonden op radio en tv.  Ook grote landelijke apps, zoals 9292.nl, AMBER Alert, Politie en Google Waze nemen automatisch de melding over. Zelfs iedere Facebook-gebruiker in Nederland ontvangt een bericht. Op die manier wordt de kans op een goede afloop enorm vergroot.

Een AMBER Alert kan op verzoek van de Politie via AMBER Alert Europe tevens in het buitenland worden overgenomen.