TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
AMBER Alert Header Gevonden

Vermiste zestienjarige jongen uit Zutphen gevonden dankzij AMBER Alert

De zestienjarige jongen uit Zutphen, waarvoor op 4 juni een AMBER Alert werd uitgestuurd, is in goede gezondheid aangetroffen in Friesland. Een getuige herkende hem naar aanleiding van het verspreidde AMBER Alert. Dat meldt de politie. Bedankt aan iedereen voor het meezoeken. Heb jij het bericht gedeeld? Vergeet het dan niet te verwijderen.

De jongen was in de vroege ochtend op zijn fiets vertrokken vanuit zijn woonplaats. Zijn familie maakte zich ernstige zorgen. De politie stelde direct een groot onderzoek in. Toen na de hele dag gezocht te hebben, de jongen nog niet was gevonden en de zorgen waren toegenomen, is besloten een AMBER Alert te verspreiden.

AMBER Alert
Een AMBER Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de Nederlandse politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Gemiddeld 1-2 keer per jaar stuurt de politie een AMBER Alert uit voor een ontvoerd of vermist kind in direct levensgevaar.

Met behulp van een AMBER Alert verandert het hele land in één grote opsporingsposter. Het hele systeem wordt dan ingezet en bereikt daarbij snel ruim 12 miljoen mensen (Peil.nl). Zo worden er bijvoorbeeld reclameschermen, snelwegborden, websites, SMS en e-mail gebruikt en wordt het AMBER Alert uitgezonden op radio en tv.  Ook grote landelijke apps, zoals 9292.nl, AMBER Alert, Politie en Google Waze nemen automatisch de melding over. Zelfs iedere Facebook-gebruiker in Nederland ontvangt een bericht. Op die manier wordt de kans op een goede afloop enorm vergroot.

Een AMBER Alert kan op verzoek van de Politie via AMBER Alert Europe tevens in het buitenland worden overgenomen.